ГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО ИЗВОДИ ФИНАЛНЕ РАДОВЕ НА САНАЦИЈИ ШТЕТЕ НА ЗЕЛЕНИЛУ У ШКОЛАМА И ВРТИЋИМА

Радници ЈКП „Градско зеленило“ изводе финалне радове на санацији штете на зеленилу у школама и вртићима. Екипе Зеленила су у претходном периоду уклониле поломљено дрвеће и гране из дворишта новосадских школа и вртића, а последњих дана се заједно са члановима стручне комисије коју је оформио град, ради мониторинг крошњи, како би се уочиле и уклониле ризичне гране, како би школска година почела несметано и како би деца била сигурна у двориштима у којима бораве. Данас су завршени радови у вртићима Веверица, Плави зец, Чигра, Змајевац, Цврчак, Свитац, Гуливер.

– Екипе ЈКП „Градског зеленила“ настављају санацију зеленила у граду које је претрпело велику штету након два невремена која су захватила наш град. До сада је извршено 3.396 интервенција. Примили смо 4.439 пријава грађана. Поломљено је или ишчупано 2.796 комада стабала. Поред стабала која су оборена током невремена, велики број стабала је оштећен. У наредним данима, већину ресурса ћемо ангажовати на финалним радовима последица невремена у школама и вртићима у граду и приградским насељима, како би школска година почела несметано и како би деца у двориштима била безбедна. Школе и вртићи били су приоритет од првог дана, и изведена је већина радова. Сада је реч о уклањању заломљених грана из крошњи дрвећа и уклањању преосталих пањева – каже директор Градског зеленила Милош Егић.

Он истиче да су након удара олује 19. и 21. јула први приоритет санације биле главне саобраћајнице како би јавни превоз и саобраћај несметано могли да се одвијају како би Новосађани несметано могли да завршавају своје дневне обавезе. Након тога је рађена санација оштећеног зеленила у вртићима и школама, а потом у стамбеним блоковима и парковима.

Егић подсећа да су завршени радови на санацији свих градских паркова и Штранду.

– Штранд је у потпуности саниран од последица невремена и отворен још крајем јула. Прошле недеље смо отворили Лимански, Футошки и Железнички парк за посетиоце. Подсећамо да су раније отворени Дунавски парк, Нови парк, Парк Бистрица И , Парк Бистрица ИИ и Молинаријев парк у Петроварадину – каже директор Градског зеленила Милош Егић.

Извор: ЈКП Градско зеленило

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *