ХЕДОНИСТ ФЕСТ: БИЋЕ ИЋА, БИЋЕ ПИЋА И ДОБРЕ МУЗИКЕ

Од 8. до 12. септембра  у ресторану АСТЕРИКС, Ушђе Нови Београд.

Препоручује: М.Антонић

Спој музике и хране  одувек је био изазов. По неком неписаном правилу то је и нормално и тешко. Зато онај ко успе да добром залогају обезбеди  одговарајућу музичку пратњу као својевресно и незаобилазно задовољство – мајстор је !  Овога пута  пар искусних менаџера одлучили су да љубитељима хране ,музике и пића понуде најбоље што могу.

У РЕСТОРАНУ АСТЕРИКС, Ушће на Новом Београду од 8. до 12. септембра уприличили су  манифестацију посвећену уживању у јелу, пићу, музици, пејзажу и дружењу.

Биће то прилика  на којој ће домаћи произвођачи хране и пића представити своје производе.  Организатор Удружење Радич уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација омогућило  је   произвођачима  домаће хране и пића, месних и рибљих прерађевина ,млечних производа  сокова и зачина да  посетиоцима ове јединствене  манифестације  представе своје производе, углавном специјалитете.Организаотри очекују изненађења а једно од могућих је дегустација али и продаја једног од ретких старих производа у Србији  „запечени сир са сланином“. На 12 излагачких штандова на простору ресторана Астерикс, посетиоци ће сваког дана, од 10-22 часа, моћи да пробају неке од многих специјалитета али и да  уживају у  месним и рибљим прерађевинама, млечним производима, домаћим винима, ракијама , соковима,….  

ПЛЕШИ ,ЈЕДИ И ПИ…

Биће наравнмо и зачина  али је приоритет на онима за забаву.

По програму 8.септембра од 20:00 часова посетиоце ХЕДОНИСТ ФЕСТА  ће забављати: кубанска група Salsa y punto.

Реч је о  јединственом  интернационалном бенду. Састављен од врхунских извођача са Кубе и из нашег региона који производе аутентичну мешавину латино ритмова и звука. Ова група која окупља искусне музичаре почела је са радом крајем 2007. године у Београду, Србија. Својом атрактивном појавом и оригиналном мешавином ритмова веома брзо су стекли наклоност публике у региону југо-источне Европе у којем је популарност музике са латиноамеричког континента последњих година у узлазном тренду, па су они данас изузетно популарна и тражена група, ангажована за наступе у клубовима и дискотекама и на ексклузивним догађајима (фестивали, концерти, пословне прославе и забаве итд.) у целом региону. На репертоару бенда су разнолике композиције (песме и инструментали) у ритму салсе, латин јазз, меренгуе, цха цха, бацхата, традиционална кубанска музика, домаћа музика зачињена специфичним латино ритмовима. Репертоар је обогаћен поп и евергреен музиком 80’тих и ’90тих година са енглеског и шпанског говорног подручја.

Овај бенд своје наступе, чију срж чини изводјење богатог репертоара, увек обогаћује плесом и изузетном анимацијом публике (наступи су интерактивни), а чланови бенда Раул, Роберто и Катарина су професионални инструктори салсе и осталих латино плесова. Бенд чини 8 музичара: Раул Пулидо Сандовал (директор бенда, вокал и перкусије), Роберто Јустис Виналес (бубњеви), Јорге Ривера Легат (клавијатура), Роцкy Нелсон Луго Ортез (бас), Катарина Јовановић (вокал, мини перкусије), Влада Јовановић (труба) и Драганчо Ристевски (труба), Игор Ђекић Вићентић (конге). У протеклих неколико година имали су велики број гостовања и концерата широм Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Македоније, Албаније и Мађарске. Први ЦД са двојезичним називом Баила Цонмиго/Плеши са мном симболизује спој културе, менталитета и позитивне енергије са два континента и две земље: Кубе и Србије. Албум садржи 3 ауторске песме, 5 обрада домаћих народних и поп песама у латино аранжману (Црне косе, Чаје шукарије, Мито Бекријо…) и две кубанске изворне песме познате у целом свету. У насловна нумери гостује познати домаћи репер и ДЈ Ниггор, а сама песма је оригиналан миx различитих мелодија и ритмова карактеристичних за Карибе и црногорско приморје. Још један гост на овом албуму је Кнез, са којим је направљена оригинална обрада циганске песме Чаје Шукарије у латино аранжману са салса ефектима на шпанском.

За 9. септембар у 19 сати предвиђено је  Спремање домаћег котлића са гулашем и рибљом чорбом

А у  22:00 сата  посетиоци ће уживати у Концерту Софије Сибиновић, харфа.

За харфу кажу да је чаробан инструмент у музичком универзуму и да њен звук опија душу. Али исто кажу и за Софију Сибиновић.  Млада београдска уметница Софија Сибиновић свој музички сензибилтет и таленат поклонила је управо харфи на којој ствара мелодије које никога не остављају равнодушним .Биће ово прилика да нас   Софија проведе кроз своје досадашње  композоције  и вокалне способности .

За 10.септембар у 18 сати  предвиђено је спремање јела изненажења,а у 20:00 Концерт групе Еди нови Споменари.

На крају 11 септембра организатори и посетиоци ће се растати уз ЈЕЛО ИЗНЕНАЂЕЊА . Да ли ће то бити можда овако као доле на слици из јеловника ресторана АСТЕРИКС?!

Пријатно уживање!

 

Извор: инфоцентар панчево

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *