windows 8.1 single language product key 2019 free install microsoft publisher 2013 for free free download player dvd windows 10 hp solution centre windows 10 download windows server 2008 r2 standard datacenter upgrade free ashampoo movie studio pro 2 mega free powerpoint 2010 for windows 10
Налазите се овде
Почетна > Култура > Музика > ХЕДОНИСТ ФЕСТ: БИЋЕ ИЋА, БИЋЕ ПИЋА И ДОБРЕ МУЗИКЕ

ХЕДОНИСТ ФЕСТ: БИЋЕ ИЋА, БИЋЕ ПИЋА И ДОБРЕ МУЗИКЕ

Од 8. до 12. септембра  у ресторану АСТЕРИКС, Ушђе Нови Београд.

Препоручује: М.Антонић

Спој музике и хране  одувек је био изазов. По неком неписаном правилу то је и нормално и тешко. Зато онај ко успе да добром залогају обезбеди  одговарајућу музичку пратњу као својевресно и незаобилазно задовољство – мајстор је !  Овога пута  пар искусних менаџера одлучили су да љубитељима хране ,музике и пића понуде најбоље што могу.

У РЕСТОРАНУ АСТЕРИКС, Ушће на Новом Београду од 8. до 12. септембра уприличили су  манифестацију посвећену уживању у јелу, пићу, музици, пејзажу и дружењу.

Биће то прилика  на којој ће домаћи произвођачи хране и пића представити своје производе.  Организатор Удружење Радич уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација омогућило  је   произвођачима  домаће хране и пића, месних и рибљих прерађевина ,млечних производа  сокова и зачина да  посетиоцима ове јединствене  манифестације  представе своје производе, углавном специјалитете.Организаотри очекују изненађења а једно од могућих је дегустација али и продаја једног од ретких старих производа у Србији  „запечени сир са сланином“. На 12 излагачких штандова на простору ресторана Астерикс, посетиоци ће сваког дана, од 10-22 часа, моћи да пробају неке од многих специјалитета али и да  уживају у  месним и рибљим прерађевинама, млечним производима, домаћим винима, ракијама , соковима,….  

ПЛЕШИ ,ЈЕДИ И ПИ…

Биће наравнмо и зачина  али је приоритет на онима за забаву.

По програму 8.септембра од 20:00 часова посетиоце ХЕДОНИСТ ФЕСТА  ће забављати: кубанска група Salsa y punto.

Реч је о  јединственом  интернационалном бенду. Састављен од врхунских извођача са Кубе и из нашег региона који производе аутентичну мешавину латино ритмова и звука. Ова група која окупља искусне музичаре почела је са радом крајем 2007. године у Београду, Србија. Својом атрактивном појавом и оригиналном мешавином ритмова веома брзо су стекли наклоност публике у региону југо-источне Европе у којем је популарност музике са латиноамеричког континента последњих година у узлазном тренду, па су они данас изузетно популарна и тражена група, ангажована за наступе у клубовима и дискотекама и на ексклузивним догађајима (фестивали, концерти, пословне прославе и забаве итд.) у целом региону. На репертоару бенда су разнолике композиције (песме и инструментали) у ритму салсе, латин јазз, меренгуе, цха цха, бацхата, традиционална кубанска музика, домаћа музика зачињена специфичним латино ритмовима. Репертоар је обогаћен поп и евергреен музиком 80’тих и ’90тих година са енглеског и шпанског говорног подручја.

Овај бенд своје наступе, чију срж чини изводјење богатог репертоара, увек обогаћује плесом и изузетном анимацијом публике (наступи су интерактивни), а чланови бенда Раул, Роберто и Катарина су професионални инструктори салсе и осталих латино плесова. Бенд чини 8 музичара: Раул Пулидо Сандовал (директор бенда, вокал и перкусије), Роберто Јустис Виналес (бубњеви), Јорге Ривера Легат (клавијатура), Роцкy Нелсон Луго Ортез (бас), Катарина Јовановић (вокал, мини перкусије), Влада Јовановић (труба) и Драганчо Ристевски (труба), Игор Ђекић Вићентић (конге). У протеклих неколико година имали су велики број гостовања и концерата широм Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Македоније, Албаније и Мађарске. Први ЦД са двојезичним називом Баила Цонмиго/Плеши са мном симболизује спој културе, менталитета и позитивне енергије са два континента и две земље: Кубе и Србије. Албум садржи 3 ауторске песме, 5 обрада домаћих народних и поп песама у латино аранжману (Црне косе, Чаје шукарије, Мито Бекријо…) и две кубанске изворне песме познате у целом свету. У насловна нумери гостује познати домаћи репер и ДЈ Ниггор, а сама песма је оригиналан миx различитих мелодија и ритмова карактеристичних за Карибе и црногорско приморје. Још један гост на овом албуму је Кнез, са којим је направљена оригинална обрада циганске песме Чаје Шукарије у латино аранжману са салса ефектима на шпанском.

За 9. септембар у 19 сати предвиђено је  Спремање домаћег котлића са гулашем и рибљом чорбом

А у  22:00 сата  посетиоци ће уживати у Концерту Софије Сибиновић, харфа.

За харфу кажу да је чаробан инструмент у музичком универзуму и да њен звук опија душу. Али исто кажу и за Софију Сибиновић.  Млада београдска уметница Софија Сибиновић свој музички сензибилтет и таленат поклонила је управо харфи на којој ствара мелодије које никога не остављају равнодушним .Биће ово прилика да нас   Софија проведе кроз своје досадашње  композоције  и вокалне способности .

За 10.септембар у 18 сати  предвиђено је спремање јела изненажења,а у 20:00 Концерт групе Еди нови Споменари.

На крају 11 септембра организатори и посетиоци ће се растати уз ЈЕЛО ИЗНЕНАЂЕЊА . Да ли ће то бити можда овако као доле на слици из јеловника ресторана АСТЕРИКС?!

Пријатно уживање!

 

Извор: инфоцентар панчево

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Top