6. FESTIVAL GASTRONOMIJE UKUSI VOJVODINE U LIMANSKOM PARKU

U Limanskom parku u Novom Sadu, 10. i 11. septembra 2022. godine, biće održan 6. Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“.

Novosađani, kao i svi drugi ljubitelji dobrih ukusa i posetioci Novog Sada, sa nestrpljenjem iščekuju festival na kojem se uvek nešto lepo pojede i uživa u dobrom društvu uz celodnevne sadržaje. Kao i prethodnih godina, na jednom mestu ih očekuju kvalitetni domaći proizvodi, omiljena vojvođanska jela, ali i dobra zabava za celu porodicu.

Organizatori najavljuju više od 120 izlagača, koji će se predstaviti svojom raznovrsnom ponudom. Posetioci će imati priliku da kupe kravlje i kozje sireve, prave vojvođanske slaninice, kulene i kobasice različitih receptura, domaće zimnice, meda, proizvode od leblebije, bundeve, različite namaze i ulja i još mnogo iznenađenja. Naravno, ni ovog puta neće izostati domaći voćni sokovi i likeri, kvalitetna vina i zanimljiva ponuda kraft piva.

Sladokusce očekuje i dobra domaća kuhinja, prvenstveno gulaši, paprikaši, pečene kobasice, škembići, pasulj, jela od kupusa, jela od testa, kao veliki broj poslastica iz brižljivo čuvanih recepata. Kao i do sada, predstaviće se pojedinačna poljoprivredna gazdinstava i male preduzetničke radnje, restorani, udruženja žena iz cele Vojvodine, lokalne akcione grupe i turistička udruženja. Turističke organizacije Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca i Žablja predstaviće svoju gastro i vinsku ponudu, a Novi Sad će nastupiti sa proizvođačima poznate begečke šargarepe, organskom proizvodnjom i fruškogorskim medom, ali i sa vinima Novosadskog vinskog puta. 

U okviru kulinarskih radionica, kojih će i ove godine biti šest, predstaviće se Aktiv žena Vojvodine „Vojvođanka“ sa jelima od testa, proizvođači udruženja Organski Novi Sad sa satarašom i pričom o novosadskoj organskoj sceni, nastavnici i učenici Srednje stručne škole „Borivoj Mihajlović Mihiz“ iz Iriga pripremiće neki od vojvođanskih specijaliteta. Poslednjih desetak godina intenzivno se razvila proizvodnja kraft piva u Vojvodini, pa će na jednoj od radionica biti govora i o tome kako nastaju piva iz domaće proizvodnje. Takođe, kvalitetna vina naših krajeva biće predstavljena uz kombinaciju sa nekim od tradicionalnih specijaliteta.

U Dečjem sokaku najmlađe posetioce očekuje i ove godine mnogo lepih tadicionalnih igara, takmičenja, a radionice su ove godine u plavoj boji, jer su šljive glavna tema u oba dana. Sve programe sa decom vode strukovni vaspitači.

Na dve pozornice u parku, biće i dobre muzike. Festival počinje prepoznatljivim džez zvucima Aleksandar Dujin Orkestra, a zatim nas očekuju i tamburice. Selekcija mladih tamburaša orkestra Vila će ovogodišnjem izdanju „Ukusa Vojvodine“ dodati još jednu muzičku sliku sačinjenu od odabranih pesama tradicionalne muzike Vojvodine i okruženja. Očekuju nas još u dva festivalska dana i Ceca Palada, vokalna solistkinja Bojana Lazić, gudački orkestar Danube, Banda Drvena, Nevena Reljin, Vanja Manić Matić i Zoran Šandorov, Trio Positano.

Festival je prepoznat i podržan od Grada Novog Sada, kao manifestacija koja doprinosi privrednom, turističkom i kulturnom imidžu Novog Sada i Vojvodine.

Radno vreme Festivala gastronomije „Ukusi Vojvodine“ je od 12 do 20 časova, ulaz je besplatan. Čaše se mogu kupiti na štandu organizatora. Očekuje se prijatna temperatura sa prolaznom oblačnošću i kratkim padavinama, tako da ponesite džemperak i kišobran i prepustite se ukusima i lepoj atmosferi jednog od omiljenih novosadskih festivala.

Detaljnije o programu možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala: http://ukusivojvodine.rs/

Izvor: TV Ars Medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *