GIPSY KINGS BY PACO & MICKAEL BALIARDO ПРИРЕДИЛИ ЧАРОБНО МУЗИЧКО ВЕЧЕ У ПУНОЈ ХАЛИ СПОРТОВА

После 10 година, група Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo је у четвртак 11.маја одржала спектакуларан концерт у пуној Хали спортова “Ранко Жеравица” у Београду.

Концерт је почео предгрупом која је атмосферу довела надомак усијања. Оркестар Фејата и Небојше Сејдића је уз звуке трубе и брзе ритмове на савршен начин припремала пуне трибуне и партер тако правећи најбољу увертиру за концерт ,,краљева цигана” који је потом уследио.

Публика је разиграно певала и плесала уз ритам шпанске гитаре без предаха већ од тактова  првих песама, док су са посебним одушевљењем пропраћене и изведбе бравурозних  солажа Рикарда Баиларда на гитари, који је један од родоначелника данашњег стила Џипси кингса.

Атмосфера је доведена до усијања кад је један од цланова џипсија ставио шешир са српском тробојком, доспео из публике. За крај су успедиле песме “Volare”, “Baila Me”, “Bamboleo”, “Djobi djoba “.

На самом крају концерта Оркестар Фејата и Небојше Сејдића придружио се ”џипсијевцима” на бини где су заједно извели неколико најпознатијих нумера и тако завршили концерт на најлепши могући начин.

Једно је сигурно, звуци гитаре, румба, фламенко, фијеста који су красили ово чаробно музичко вече, још дуго ће остати упамћени.

Текст: Тамара Јовановић

Фото: Жељко Савић

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *