ФИЛМ „ШАВОВИ“ ОСВОЈИО ЧЕТИРИ НАГРАДЕ НА ФИЛМСКОМ ФЕСТИВАЛУ У ШПАНИЈИ

На 19. Међународном филмском фествалу Las Palmas de Gran Canaria одржаном на Канарским острвима у периоду од 22. до 31. марта српски филм „Шавови“ редитеља Мирослава Терзића, у продукцији Уликса Фехмиу и Милене Тробозић Гарфилд награђен је са четири значајне награде.

Шавови су освојили награду публике као најбољи филм фестивала по њеном избору. Награда за најбољу женску улогу додељена је глумици Снежани Богдановић за, како се наводи у образложењу жирија: ”изузетну, емотивну, сведену и снажну интерпретацију лика кројачице Ане.”
Елми Татарагић припала је награда за најбољи сценарио, а Специјална диплома удружења CIMA ( Жене на филму и аудиовизуелним медијима) припала је такође Снежани Богдановић.

Да подсетимо, филм „Шавови“ је премијерно приказан у програму Панорама, на овогодишњем Међународном филмском фестивалу у Берлину, где је освојио награду за најбољи европски филм у овој селекцији и другу награду публике.

Такође, на 47. ФЕСТ-у филм је добио награду FIPRESCI “Небојша Ђукелић” за најбољи регионални филм, док је главна глумица Снежана Богдановић освојила награду за најбољу женску улогу.

Филм Шавови се тренутно приказује у биоскопима у Србији.

Трајлер филма: филма:

 

Извор: MCF MegaComFilm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.