EXIT АВАНТУРА

 

До почетка велике летње ЕXIT Авантуре остало је још свега три недеље, а већ је попуњено 80% капацитета Петроварадинске тврђаве. За магични ЕXIT  фестивал већ су најављени The Prodigy, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa,  George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille,  The Vaccines, Richie Hawtin,  Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy,  Solomun, Marco Carola, Robin Schulz,, док ће на десетине хиљада посетилаца свој одмор и забаву између наступа хедлајнера да потраже на  World Chill–Inn бини, у амбијенту једног од најскривенијих делова Петроварадинске тврђаве.  Екипа искусних диск џокеја и селектора који бирају музику на овој бини углавном је сачињена од новосадских колекционара добре, „World“ музике, а ове године сјајном програму World Chill–Inn бине на главној бини придружиће се и world music легенде, пустињски блузери, Tinariwen.

 

Првог дана свој музички одабир представиће Нектарије, банатски стручњак за продирање у срж најквалитетније музике са ове планете, са посебним фокусом на магове из прошлости, затим Дуб Дуба, један од најбољих дунавских диск џокеја, који прави незаборавне журке, те DJ Tito, велики колекционар и продуцент модерне светске музике, који комбинује све могуће само да у слушаоцу запали ватру среће, и DJ Rudie, светски путник и познавалац добрих људи и музичара, који се води као спољни потпредседник FMJAM државе.

 

У петак, 8. јула публику ће забавити Rashomon & Bumbass selektaz, новосадски партимејкери са мотом: „Ко не зађуска, нормалан није.“ Ту је и Фокус, чија музика инспирисана реге и дуб правцима по карактеру варира од амбијенталне до адреналинске, а труди се да поједине песме печатира семпловима који потичу са балканског поднебља, те Boris Viande, представник француске гето фолк сцене, који свира трубу и „World“ музику сваке врсте, и DJ Pozor, који је већ наступао на ЕXIT фестивалу 2006. године, а ове године жели да направи луду журку која ће се памтити.

За грозницу суботње вечери биће задужен DJ ONE, чији је стил микс безвременских специјалитета широм света. Није жанровски ограничен, пушта све што је добро и заслужан је за опстанак доброг провода. Поред њега публици ће се представити и DJ/MC Killo Killo, онај који пева, али и пушта најлуђу музику у Новом Саду, затим GLOBAL DIGGERS, момци из Варшаве, који спремају специјално дизајниран сет и енергичан наступ за публику ЕXITA, те Guapachosa Sound, српско-мексички DJ дуо базиран у Новом Саду, чија музика ствара мултикултуралну атмосферу, где прошлост и садашњост ђускају заједно.

 

Коначно, последњег дана фестивала, своју музику ће представити SHI & KUF, својим електичним музичким одабиром учиниће да заборавите на стварност и препустите се исконској срећи. Публици ће се представити и Haris Pilton, који доноси прегршт нових мелодија, костима и прича о далеким преријама, те Katja Kubikova, дама из Немачке, која ће на бину донети светске битове, балканске нумере и реге вајб. Фестивал на World Chill-Inn бини затвориће Government 4000, који је огранизовао велики број музичких догађаја и радио практично у свим већим клубовима у Београду, а и загрева подијуме за игру у земљама широм Европе.

 

Извор и фото: ЕXIT PRESS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *