EПСКА ТРКА ДОНЕЛА ОЛИМПИЈСКЕ БОДОВЕ И СЈАЈНУ АТМОСФЕРУ НА ПЕТРОВАРАДИНСКУ ТВРЂАВУ

У организацији Сербиа Епиц и Бициклистичког клуба Нови Сад , серијал Сербиа Епиц, након узбудљивих бициклистичких трка на Андревљу, преселио се на једну од најатрактивнијих локација у Европи, Петроварадинску тврђаву . Током Бајк фестивала Поште Србије на Петроварадинској тврђави бициклисти из разних делова Европе „јурили“ су олимпијске тачке возећи се стазом која се протеже од бедема, преко тунела до мостова, а посетиоци су имали прилику да уживају у правом активном породичном одмору уз бројне додатни садржаји.. На фестивалу је представљен и музички програм који је предводио велики концерт Тијане Богићевић , штандови са „Укусима Војводине” и трка за најмлађе.

Фотограф: Георги Зхуков

Овакав фестивал представио је две Ц1 трке у трајању од два дана током којих су се бициклисти борили за олимпијске бодове. Најбрже у првој елитној трци у суботу у женској категорији биле су Алина Саркулова на трећем месту, Ева Лехнер из Италије на другом месту и Лућа Брамати, такође из Италије, која је победила . У мушкој категорији треће место заузео је Митро Титаренко из Украјине, друго место освојио је Жомбор Палумби, а победник елитне трке био је Бартоломеј Вавак из Пољске . Другог дана такмичења победник елитне трке био је

Ева Ленер из Италије, другопласирана је била Алина Саркулова, а трећа Лућа Брамати. У мушкој категорији победио је Бартоломеј Вавак, друго место заузео је Сондра Рока, а треће Силас Граф.

фотограф: Георги Зхуков

У суботу је пред бројном публиком одржан концерт Тијане Богићевић , једне од најпознатијих поп певачица у Србији и некадашње представнице Србије на Евровизији. Музички програм употпунили су познати новосадски дуо „Браћа Крстић“ , као и ДЈ ВД 87-Дарко Вајс .

После Петроварадинске тврђаве, серијал Сербиа Епиц наставља се у Пожаревцу 21. и 22. априла, представљајући прву међународну УЦИ трку у овом граду. Бројни такмичари из иностранства, Србије и региона такмичиће се око прелепог парка Чачалица, док цела манифестација почиње у центру Пожаревца, где ће уживати породице, љубитељи спорта, хране, уметности, па и најмлађи. Поред узбудљиве трке, Пожаревљани ће имати прилику да пробају и специјалитете које доносе „Укуси Војводине“, удружени са домаћим произвођачима, а најмлађи ће имати прилику да се забаве и такмиче у ГурГур трци у изложбени део програма.

фотограф: Златан Пречаница

23. април резервисан је за хуманитарну трку на Кошутњаку у Београду. Салцано Турска – Куп српског пријатељства ове године, поред одличне трке у којој ће учествовати више од 250 бициклиста, има за циљ да помогне страдалима у земљотресу који је погодио Турску 6. фебруара ове године. Чланови Бициклистичког клуба из Мардина, града који је претрпео велику штету од земљотреса, биће гости Купа Србије са обезбеђеним смештајем, превозом и храном.

Током лета биће активан и серијал Сербиа Епиц, а такмичари ће 8. јула имати прилику да учествују у Ц2 трци на изазовним стазама Старе планине и обезбеде нове бодове за Олимпијске игре.

Бициклистички клуб Нови Сад истиче да је Србија ЕПИЦ нови спортско-туристички производ који има за циљ да развије нове дестинације погодне за спортски туризам и пошаље афирмативну слику Србије у земље широм света. До сада је потврђено учешће такмичара из многих европских и земаља региона попут Ирске, Аустрије, Мађарске, Казахстана, Грчке, Хрватске и Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе….

Део целокупне серије Сербиа ЕПИЦ, на коју је Бициклистички клуб Новосадски веома поносан, јесте одрживост, која се огледа у очувању животне средине. Клуб ће посадити по једно дрво за сваког спортисту који буде учествовао на тркама у новембру 2023 , са надом да ће у наредних 10 година бити засађено више од 100.000 стабала и да ће се створити СРБИЈА ЕПСКА шума која ће остати за будуће генерације .

фотограф: Златан Пречаница

Серију Сербиа Епиц подржали су Град Нови Сад и Град Пожаревац, Општина Књажевац, Градска управа за спорт и омладину, Градска управа за културу, Градска управа за привреду Новог Сада, Покрајински секретаријат. за спорт и омладину, Пошта Србије, Халкбанк ад Београд, ШКОДА, Хеинекен, Цаприоло, Иасон, Салцано, спортска опрема Ђак, трактор Басак, Универзитетска болница МедиПол, СИМ Нови Сад, Аков, Амбасада Турске у Београду, Зептер, Дасиго, Есенса, комуникација са медијима у боји, АС ФМ радио.

Извор:

Јелена Галетин-Жакић и генерални директор

Агенција Галетин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *