adobe photoshop elements 10 albums free coreldraw graphics suite 2018 portable free vmware fusion 6 mojave free reaktor 6 blocks user library free adobe photoshop cs3 extended how to use free autodesk 3ds max design 2011 64 bit free free microsoft office professional plus 2010 activation key generator free free game anak perempuan memasak pc
Налазите се овде
Почетна > Култура > Изложбе > EMILIJA RADOJČIĆ: INSIDE FROM THE OUTSIDE I-II-III-IV

EMILIJA RADOJČIĆ: INSIDE FROM THE OUTSIDE I-II-III-IV

Od 16. juna do 01. avgusta 2022. godine u Galeriji na štrafti će mlada umetnica Emilija Radojčić novosadskoj publici predstaviti svoj projekat INSIDE FROM THE OUTSIDE I-II-III-IV. Kroz skoro ritualnu posvećenost procesu stvaranja, u skorijem periodu, Emilija istražuje osećaje, vibracije, prirodne pojave i fenomene  kroz koje se ljudski um i telo reflektuje, sa ciljem nalaženja mogućih i najčešće apstraktnih solucija za sopstveno, kao i kolektivno stanje čovečanstva.
 
U proteklih 15 godina razvijala sam svoju umetničku praksu uglavnom kroz crtež, sliku i 2d grafičke prikaze. Moja najskorija dela i serije radova se okreću prostoru, a iz crteža su prerastaju u prostorne instalacije, objekte i skulpture. Najnoviji radovi prerastaju svoju prethodnu dvodimenzionalnost i postaju taktilni objekti, kroz koje razrađujem apstraktne sadržaje, oblike i boje. Počela sam da tkam još 2014. godine iz želje za eksperimentom, kao i potrebom da moj rad postane taktilan, opipljiv. Prve tkane radove izlažem na svojoj samostalnoj izložbi 2015. godine. Linija se transformisala u nit i moja meditativna stvaralačka praksa je nastavila da se razvija u tom smeru.  (Emilija Radojčić)
 
Emilija Radojčić trenutno u svom radu koristi jednu tradicionalno žensku tehniku, u pitanju je praksa tkanja, jedan od najstarijih oblika ljudske tehnologije. Ovaj odabir materijala i tehnike prati njenu kreativnu intuiciju u jednom procesu istraživanja vizuelnih medija, materijala i elemenata. Ona konstantno traga za novim rešenjima u domenu crteža, slike i skulpture gde sa lakoćom prepliće i kombinuje osobenosti različitih medija. Raznobojne i razigrane forme u pojedinim radovima ilustruju kretanje unutrašnjih svetova umetnice koja je u potrazi za ravnotežom. Zato u svom radu često koristi suprotnosti toplo-hladno, crno-belo, tvrdo-meko, da bi kroz ekstreme disharmonije pokušala da pronađe neko središte. Takođe kombinuje vizuelne sa drugim medijima i te medijske relacije uspostavlja delimično instinktivno a delimično utemeljeno na ličnom ali i iskustvu drugih umetnika. (Slavica Žarković)
 

Emilija Radojičić je vizuelna umetnica iz Srbije, koja trenutno živi i stvara u Beogradu. Osnovne umetničke studije je završila na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu 2015. godine, a prošle godine završava master studije Teorije umetnosti i medija na Univerzitetu Umetnosti. Njeni skoriji radovi se kreću između umetnosti i dizajna, dok se bavi istraživanjem trodimenzionalnih i taktilnih aspekata crteža, tekstila i skulpture kroz različite materijale i medije. Emilija je inicijalno svoju praksu započela crtežom i slikom, dalje istražujući svoje unutarnje svetove i apstrakciju, danas uglavnom interpretirane kroz taktilna, trodimenzionalna dela. Do sada je realizovala samostalne i grupne izložbe, audio/vizuelne performanse, kolaboracije i publikacije sa različitim umetnicima, kustosima, institucijama, galerijama i brendovima.

Izvor: Galerija Bel Art

Administrator: DNM

Оставите одговор

Top