ДРАМСКА ПРЕМИЈЕРА: ХЕПИ ЕНД (ПРОЈЕКАТ ЕГЗОДУС)

Драмска премијера: ХЕПИ ЕНД (пројекат Eгзодус)

Након представе Илустрована енциклопедија нестајања Божидара Кнежевића, Драма СНП-а припрема још један комад према тексту овог домаћег писца. Нову представу Српског народног позоришта специфичног наслова ХЕПИ ЕНД (пројекат Eгзодус), режира Предраг Штрбац, који ће радити и сценографију. Драматизацију потписује писац Божидар Кнежевић, костимограф је Ивана Јанчић, за сценски покрет је задужен Саша Крга.

У подели су (и тумаче више улога):

Соња ДамјановићЛидија СтевановићДушан ЈакишићОливераСтаменковићГригорије ЈакишићЉубиша Милишић и Уна Ђелошевић, глумци, и Александар Бахун, музичар.

Комад проблематизује више савремених прича о судбини наших људи који одлазе из свога дома, вођени жељама и сновима, у потрази су за бољим животом и обећаном земљом…

Премијера је планирана за сам почетак месеца, понедељак, 1. октобрана Камерној сцени СНП-а с почетком у 21.30.

Репризна извођења су 2. и 3. октобра с почетком у 20.30. Остала извођења су 6, 7. и 19. новембра и 4. децембра. Улазнице за сва извођења су у продаји на Билетарници СНП-а.

…кад је Тадија васкрсао, он није васкрсао као Тадија, већ као Месија. Вероватно нешто алергијски. Углавном, Тадија је, као сваки нормалан Месија, одлучио да свој народ одведе у Обећану земљу. А тамо доле критеријум за избор обећане земље врло је јасан: Обећана земља је она земља у којој се производи мерцедес.“ Б. Кнежевић

 

 

[фото с пробе: С. Дорошки]

Извор: СНП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *