ДОМАЋИ ФИЛМ „ЗЛОГОЊЕ“ НАГРАЂЕН НА ПРЕСТИЖНОМ ФЕСТИВАЛУ ТИFF КIDS У ТОРОНТУ!

Само неколико дана након премијерног приказивања, дечији филм „Злогоње“ освојио је прву награду на ТИFF Кids фестивалу у Торонту. Ова топла и поучна филмска прича проглашена је најбољом од стране Жирија младих који су изјавили да овај филм представља велико искуство из ког сви могу много да науче. “Ово остварење на бајковит начин приказује рађање пријатељства и како се у модерном друштву чувају праве породичне вредности и наизглед непремостиви проблеми постају решиви уз људе које волиш”, стоји у образложењу жирија.
ТИFF Кids је фестивал на ком се приказују филмови намењени најмлађој публици, саставни је део једног од најзначајнијих филмских фестивала на свету – Toronto International Film Фестивала и у периоду од 9. до 18. марта одржано је његово јубиларно, двадесето издање.

“Јако сам поносан на екипу и наше младе глумце. Диван је осећај, заиста нисмо ни сањали да ћемо са дебитантским филмом завршити на тако великом фестивалу, а камоли и добити награду“, изјавио је редитељ филма „Злогоње“ Рашко Миљковић.

У филму „Злогоње“ главне улоге тумаче млади глумци Михајло Милавић и Силма Махмути, а остатак екипе чине Јелена Ђокић, Бојан Жировић, Дубравка Ковјанић, Олга Одановић, Јелена Јованова, Стела Ћетковић, Милутин Милошевић, Милена Предић и Матија Поповић.

Филм је настао под вођством продуценткиње Јоване Караулић и продуцентске куће Акција продукција, а сценарио који су писали Марко Манојловић и Милош Кречковић, рађен је по мотивима књиге „О дугмету и срећи“ ауторке Јасминке Петровић. Копродуцент ​на овом филмском остварењу су куће This and That из Београда као и Dream Factory из Македоније​. Директор фотографије је Микша Анђелић, костимографкиња је Милена Миленковић, монтажер филма „Злогоње“ је Ђорђе Марковић, док је сценограф искусни Аљоша Спајић.

Филм су институционално подржали: Филмски центар Србије, Медиа програм Креативна Европа, Македонска филмска агенција, Министарство просвете Републике Србије, Град Београд и Општина Стари град. „ЗЛОГОЊЕ“ ​су​, у организацији агента продаје у свету, берлинске куће Плуто Филм, би​ле​ представљене у оквиру маркета Берлинског филмског фестивала.

Трејлер филма:

У дистрибуцији Тарамоунт филма, „ЗЛОГОЊЕ“ у биоскопе у Србији и окружењу стижу 27. септембра ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *