ЂОКОВИЋ ОТВОРИО КОНФЕРЕНЦИЈУ БИТС 2019 – IT’S BUSINESS

Истакнути представници ИКТ индустрије и руководиоци водећих компанија из региона које послују у овом домену, заједно са представницима јавног сектора Србије, окупили су се у среду у конгресном центру Мастер, на отварању конференције БИТС 2019- IT’S BUSINESS. Конференцију је отворио Покрајински сектретар за привреду и туризам, г-дин Иван Ђоковић.

Са циљем подстицања развоја привреде, кроз подизање нивоа конкурентности и капацитета малих и средњих предузећа и примену дигиталних алата у пословању, око две стотине учесника се окупило на овогодишњем БИТС-у, и разговарало на тему дигиталне трансформације.

“Важно је сагледати на који начин нова материјална вредност створена кроз вештине ИКТ сектора постаје материјална база коју би требало да употребимо, не само за смањење трошкова и повећање целосходности пословања, већ и као нови квалитет целокупног социјалног система у коме живимо”, истакао је Ђоковић додајући да нам је хитно потребан стратешки обликован систем одрживе дигиталне трансформације.

Организатор конференције je, трећу годину за редом,  новосадска ИКТ компанија “Positive”, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, Туристичком организацијом Новог Сада, Привредном комором Србије, Унијом Послодаваца Војводине, Центром за дигиталну трансформацију, Европском банком за обнову и развој и бројним другим покровитељима.

“На БИТС конференцијама одржаним 2017.и 2018. године, упознали смо се са појмом дигиталне трансформације и представили њено теоријско значење, концепт и бенефите који би уследили преласком пословања са аналогног на дигитално. Данас, три године касније, на том путу прикључили су нам се бројни партнери, сарадници како изјавног тако и из приватног сектора.То је, слободно можемо рећи- заједничка победа. Препознавање и грађење свести међу доносиоцима одлука, је први корак који нам је омогућио да своје искуство поделимо са вама на БИТС-у, док је други конкретан корак расписивање конкурса за субвениције и консултације приликом процеса дигитализације компаније, те ће поступци за аплицирање и доступни конкурси бити представљени данас на панелима”, истакао је Миљан Радановић, директор компаније Позитив.

На панелима је такође, указано на методе за ефикасније планирање финансирања, подизање профитабилност и као и безбедно пословање, спречавање од малициозних напада на систем и чување података компаније. Учесници су у наставку, могли да се упознају са усклађивањем пословања са Законом о безбедности информационог система и блокчејн технологијом, као и припремом пројеката за аплицирање за средства Европске банке за обнову и развој. У неформалном делу конференције, гости су се дружили и опустили уз ручак и такмичење у игрицама на великом платну гејминг корнера.

 

 

 

 

 

 

Извор и фото.: БРАНДИТ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *