DANI BAROKNE MUZIKE 2023

U nedelju, 17. septembra 2023., u crkvi sv. Elizabete (Ćirila i Metodija 11, na Telepu) sa početkom u 20 časova, u organizaciji Vojvodjansko udruzenje za ranu muziku počinje VIII. Festival dani barokne muzike u Novom Sadu, a koncerti će se izvoditi na istorijskim instrumentima.

Na ovogodišnjem Festivalu novosadska publika će imati priliku da čuje trikoncerata srednjevekovne, renesansne i barokne muzike na instrumentima ovih epoha. Svi koncerti na ovogodišnjem Festivalu se održavaju u crkvi sv. Elizabeta, sa početkom u 20 časova.

Ovogodišnji festival otvoriće ansambl „New Trinity Baroque“ i „Ansambl Studija za ranu muziku“ sa svečanim programom „Sound the Trumpet“. Na programu će nastupiti Predrag Đoković i Bojan Bulatović kao kontratenori, Meila Tomé i Karolina Bäter na blok flautama, Aleksandar Arsić na trubi, Srđan Stanić na gambi, Darko Karajić na teorbi, i Predrag Gosta na čembalu i kamernim orguljama. Premijerni program predstaviće kontratenorske duete i trio sonate za dve blok flaute, baroknu trubu i kontinuo kompozitora kao što su Henry Purcell, John Blow, Matthew Locke, Daniel Purcell i drugi.

Raspored koncerata na ovogodišnjem Festivalu:

17. 09. 2023. “Sound the Trumpet”, New Trinity Baroque

23. 09 2023. Muzika za solo lautu, Darko Karajić

01. 10. 2023. L’art de la viole de Gambe, Srđan Stanić (viola da gamba) I Predrag Gosta (Čembalo)

Paralelno uz festival, 21. septembra, organizuje se i Novosadska Barokna Akademija, na kojoj će majstorske radionice iz barokne interpretacije držati renomirani britanski violinista Adrian Butterfield kao i dirigent Predrag Gosta.

ULAZ JE SLOBODAN ZA SVE KONCERTE I AKTIVNOSTI

Festival za ranu muziku je ove godine podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, Fondacija „Makris“ i beogradski Festival Rane Muzike. Organizatori su zahvalni crkvi sv. Elizabete koja je velikodušno ustupila svoje prostore za održavanje koncerata.

Izvor: Vojvođansko udruženje za ranu muziku

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *