ЦРНА КЊИГА ЛУКЕ ТРИПКОВИЋА ПРЕДСТАВЉЕНA НОВОСАЂАНИМА

У четвртак, 30. јануара 2020. од 19 сати у књижари Зенит у Његошевој 24, представљена је нова књига Луке Трипковића, младог аутора из Ваљева. У питању је роман „Црна књига” који је окарактерисан као преплетај „узбудљивог трилера, историјске фикције, дистопије и потресне љубавне приче” и све то у најбољем маниру Пекићеве и прозе Црњанског.

Ово дело савремене књижевности заинтересовало је млађу читалачку публику што се ретко виђа на промоцијама. Вече је протекло у интерактивној атмосфери. Aутор је одговорио на питања како је писао роман, како је ток радње сместио у будућност засновану на предвиђањима напретка технологија, о појму добра, зла и антагонизама, о утицају сплета околности на главну јунакињу, има ли уметности изван идеологије и сл.

Аутор је прочитао два дела из романа а на крају представљања, публика је стрпљиво чекала у реду за потписивање књиге. Питали смо једну девојку шта ју је инспирисало да дође на књижевно вече и сазнали да је по препоруци друга почела да чита роман који јој се одмах допао, те је у једној књижару купила све примерке „Црне књиге”. Након што их аутор потпише, жели да их поклони пријатељима.

Лука Трипковић је рођен 1989. у Ваљеву. Завршио је Ликовну академију у Београду. Тренутно припрема докторат. Првом књигом из 2016. „Осмех под гором маслиновом” био је најмлађи кандидат у избору за Нинову награду. „Црна књига” је први српски роман који је прихватила издавачка кући Booka.

Текст и фото: В. Раонић

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *