BOGATSTVO KREATIVNOSTI I RASKOŠ MODNOG STVARALAŠTVA NA ČETVRTOJ VEČERI SERBIA FASHION WEEK-A

Četvrte večeri jubilarnog, 20. po redu izdanja Serbia Fashion Week-a, na program su bile revije domaćih dizajnera. Ispred jedne od najznačajnijih institucija kulture i umetnosti u Srbiji, Muzeja Vojvodine, okupio se veći broj ljubitelja mode od onog koji je po unapred određenim propozicijama mogao da stane u prostor prilagođen za revije četvrte večeri naše nacionalne nedelje mode. Prvo se predstavila dizajnerka Merima Salković i njen brend Station.

“S obzirom da se bliži Nova godina i praznici, u kolekciji su nešto svečaniji, urbani modeli. Dominira crna uz detalje koji imaju dosta štrasa i šljokica. Takođe, prisutni su modeli izraženi od plavog tafta”, rekla je Merima Salković o svojoj novoj kolekciji koja je na publiku ostavila snažan utisak.

Potom smo imali priliku da pogledamo reviju Asja by Jelena Mladenović i njenu kolekciju namenjenu samosvesnim i samouverenim ženama.

“Kreacije iz ove kolekcije namenjeni su ženi koja je svesna sebe i svojih kvaliteta, ali opet neprestano radi na sebi. To mi je bila osnovna zamisao još na početku kada sam tek osmišljavala kolekciju i mislim da sam to uspela i da realizujem. Prevashodno sam želela ja da budem zadovoljna kolekcijom, a sudeći po reakciji publike, i drugi su zadovoljni, a to me čini srećnom”, rekla je Jelena Mladenović, a posle njene revije publici se predstavila dizajnerka Jovana Jerkić koja je u svojoj kolekciji iskoristila ceo spektar boja, od intenzivnih tonova do pastelnih nijansi.

“Ranije sam više kreirala odela, a u ovoj kolekciji dominiraju haljine. Kada je reč o bojama, tu je indigo plava, pa i svetliji tonovi poput roze i bež, ali ima i cvetnih dezena, po kojima su moje kolekcije prepoznatljive. Sve kreacije su nosive i komercijalne”, kaže Jovana Jerkić.

Posle toga, publika u Muzeju Vojvodine imala je priliku da pogleda šta je to u svojoj novoj kolekciji pripremila dizajnerka Mirna Nađ. Ova modna kreatorka, iza koje je desetogodišnje dizajnersko iskustvo, prikazala je kolekciju u kojoj je ostala dosledna onome po čemu je prepoznatljiva, ali je unela I neke nove detalje u svoj rad.

“Klasika i ekstravagancija kod žena, meni su uvek jako važni. Zato u svakoj kolekciji moram da imam bar jednu haljinu koja predstavlja klasiku. To nikada neće izaći iz mode i svaku ženu uvek čini ženstvenom i pravom damom. U svojim kolekcijama ne volim mnogo da se igram bojama, tako da i u ovoj kolekciji dominiraju crna i bela. Novost je to što ćemo skoro da se pozabavimo kolekcijom za devojčice, a na večerašnjoj reviji mogli smo da vidimo samo nagoveštaj u vidu jednog modela”, kaže dizajnerka Mirna Nađ.

Poslednja na program četvrte večeri bila je revija novosadskoj modnoj publici dobro poznatog brnda Alexander Bratsher koji je ranije u svojim kolekcijama imao isključivo obuću, ali je od prošle godine asortiman proširio i na ekskluzivne večernje toalete.

“Pre ove revije imao sam određenu dozu bojazni, pitao sam se da li će sve biti kako treba, jer su štikle iz ove kolekcije veoma visoke. Međutim, manekenke su hrabro i stabilno koračale, a to bi moglo da bude slika i prilika kako bi sve devojke trebalo svakodnevno da koračaju kroz život. Živimo u tempu koji je veoma brz i zato bi svi trebalo da koračamo stabilno, ali i ponosno”, istakao je Alexander Bratsher.

Potom su gosti o utiscima razgovarali na koktelu koji je organizovan u dvorištu Muzeja Vojvodine, a ujedno su imali priliku da uživaju i u izložbi fotografija koja je iz fundusa ove institucije odabrana specijalno za ovu priliku. Serbia Fahion Week je još jednom pokazao zbog čega je najznačajnija modna manifestacija u Jugoistočnoj Evropi i peta po veličini nedelja mode u Evropi.

Izvor: TV Ars Medija

Foto: Svetlana Braun, Srđan Aleksič, Milan Milojić, Mladen Milnić, Vuk Đermanović

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *