ОДЈЕЦИ НОМУСА – У НЕДЕЉУ 6. НОВЕМБРА

Након успешног завршетка 42. издања фестивала Новосадске музичке свечаности – Номус, очекује нас још један посебан концерт.

Одјеци Номуса

Недеља, 6. новембар, Синагога, 20,00 часова

Алфред Шнитке: Kонцерт за хор

Хор Радио-телевизије Србије

Диригент: Бојан Суђић

Несумњиво једно од ремек-дела хорске музике XX века – Kонцерт за мешовити хор, совјетско-немачки композитор Алфред Шнитке, написао је током 1984. и 85. године. Дубоко емотивни и узвишени текстови које је Шнитке искористио за ово своје генијално дело потичу из Kњиге плача средњовековног јерменског песника Григора из Нарека. Kонцерт је посвећен диригенту Валерију Пољанском, који је и дириговао његовим премијерним извођењем, у Москви 1986 године.

И данас један од најугледнијих руских диригената, Пољански је био и гост фестивала Номус када је наступио с Хором Руске државне капеле на отварању поменуте манифестације 2012. године.

***

Улазнице за концерт продају се у Музичкој омладини Новог Сада (Kатоличка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 9ч до 13ч, као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања. Он-лине резервације и уплата на рачун на линку: https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index

Цена карте: 500,00 динара

Извор: ТВ Арс Медија

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *