BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA (BGKO) ПРИРЕДИЛИ ДВА ДАНА МУЗИЧКОГ СПЕКТАКЛА У НОВОМ САДУ

Концерти ансамбла Barcelona Gipsy Balkan Orchestra одржани су 13. и 14. априла у препуној сали Студија М у Новом Саду са почетком од 20 часова.

Пред почетак концерта  оба дана тражила се карта више, иако су оне биле распродате још неколико недеља пре догађаја.

Новосадска публика је једва чекала да чује прве тактове и јединствен и савремен звук овог оркестра који долази из посвећеног и страственог проучавања мелодија, сазвучја и карактера ромске, клезмер, балканске и медитеранске музике.

Магија невероватног споја инструмената, ритма и гласа на челу са невероватном певачицом Сандром, водила је посетиоце песмама преко Македоније, Каталоније, Грчке, Босне и Херцеговине.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra -Које ли је доба ноћи – Нови Сад 14.04.2019:

У току читавог концерта могли су се чути громогласни алаузи и овације којима је испраћена свака песма. После биса, концерт је завршен песмом ,,Од Ебра до Дунава“, која је једна од омиљених већем делу публике и која је подигла све присутне на ноге.

Barselona Gipsy Balkan Orchestra (БГКО) је међународни ансамбл са седиштем у Барселони. Осим Ивана Кобачевића, који је из Београда, бенд чине шпанска певачица Сандра Сангјао, италијански хармоникаш Матија Широса, француски гитариста Жилијен Шанал, перкусиониста из Грчке Стелиос Тогијас, каталонски кларинетиста Дани Карбонељ и украјински виолиниста Олександар Сора.

Чланови ансамбла после Новог Сада увелико се припремају за наредне концерте у Београду на Коларцу 16. и 17. арила, који су такоће још пре неколико недеља распродати до последњег места.

 

 

Текст: Тамара Јовановић

Фотографијe и видео: Жељко Савић

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.