Nalazite se ovde
Početna > Kulturna Politika > VOJVOĐANSKIM POLJOPRIVREDNICIMA BESPOVRATNO 80 MILIONA DINARA ZA PLASTENIČKU PROIZVODNJU

VOJVOĐANSKIM POLJOPRIVREDNICIMA BESPOVRATNO 80 MILIONA DINARA ZA PLASTENIČKU PROIZVODNJU

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, uručio je 25. aprila u Novom Sadu 125 ugovora  poljoprivrednicima iz Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za podizanje i opremanje plastenika.

Sekretar Radojević je istakao da je  ukupna vrednost  ovih ugovora  oko 132 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno nepunih 80 miliona dinara.

„Realizacijom ovih investicija u Vojvodini će pod plastenicima biti novih, blizu 125.000 kvadratnih metara plasteničke proizvodnje. Ja verujem da je to jedini model da mali i srednji poljoprivrednici izbore svoje mesto na tržištu, tako što će intenzivirati poljoprivrednu proizvodnju,pri čemu je povrtarska svakako jedan od načina“, rekao je Radojević.

Radojević je istakao da  najveći broj korisnika ovih sredstava čine mladi poljoprivrednici do 40 godina i žene – nosioci poljoprivrednih gazdinstava, koje su se opredelile za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju.

Radojević je podsetio da je za prethodne tri godine, Pokrajinska vlada izdvojila  oko 220 miliona dinara za proizvodnju u zaštićenom prostoru. On je naveo i da od 2017. godine ima 50 odsto više para namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za sve vrste subvencija, i pozvao poljoprivrednike iz naše pokrajine da aktivno prate sve konkursne linije i iskoriste ponuđene mere da investiraju u svoju proizvodnju, te ukazao na  nivo subvencija koji je  izuzetan i dostiže čak do 70 odsto.

Najveći broj ugovora dodeljen je poljoprivrednicima iz opština: Ruma, Bačka Palanka, Novi Sad i Odžaka, koji su pokazali najveće interesovanje za ovu meru agrarne politike.

 

Izvor: Pokrajinska vlada

— 

Ostavite odgovor

Top