ВЛАДИМИР БАТЕЗ ПРИМИО РВАЧА ВИКТОРА НЕМЕША, ОСВАЈАЧА МЕДАЉЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

Поводом још једног у низу сјајних спортских успеха на великим такмичењима, покрајински секретар за спорт и омладину  Владимир Батез примио је 25. априла у Покрајинској влади нашег репрезентативца у рвању Виктора Немеша.

Виктор Немаш  освојио је бронзану медаљу у грчко-римском стилу, у категорији до 77 килограма, на Европском првенству недавно одржаном у Букурешту.

Владимир Батез честитао је Виктору Немешу на још једном изванредном резултату.

„За последње четири године освојио  је шест сениорских медаља са  светских и европских првенстава. Не постоји много спортиста који имају такав континуитет у  остваривању врхунских резултата. С обзиром да је ово предолимпијска година и да је у септембру Светско првенство у рвању у Казахстану, сигуран сам да Виктор Немеш има реалне шансе да већ тада обезбеди олимпијску норму и да се на миру припрема за Олимпијаду, на којој има реалне шансе да уђе у  борбе за медаље. Свидело ми се да он размишља о златној олимпијској медаљи, јер само са високо постављеним циљевима има и  шансу да те резултате и оствари“, рекао је Батез.

Према речима ресорног секретара, Виктор Немеш и његов брат близанац Мате, такође репрезентативац у рвању, били су стипендисти Покрајинског секретаријата за спорт  и омладину.  Рвачки савез Војводине препознао је њихове потенцијале, у њихов рад се континуирано улаже још од кадетских дана и данас су они рвачи која ће сигурно бити окосница наше рвачке репрезентације и два наредна олимпијска циклуса.

Батез је још посебно похвалио  добар рад Рвачког савеза Србије, који је један од најтрофејнијих гранских савеза. На основу добре сарадње  са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, Министарством омладине и спорта и Града Новог Сада,  Рвачки савез Србије  довео је у последње три године два велика међународна  такмичења у Нови Сад.

„То је модел који даје резултате и добар начин како да кроз организацију великих спортских манифестација промовишемо и тај спорт, услове за квалитетније тренирање, али и нашу земљу“, нагласио је Батез.

Немеш је рекао да је веома срећан због бронзане медаље на Европском првенству, али да му је у овој години најважније да на Светском првенству, које се у септембру одржава у Казахстану узме медаљу и визу за Олимпијске игре у Токију, где је себи за циљ поставио освајање медаље.

„Захваљујем се на подршци коју добијам од  Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Покрајинска стипендија коју смо брат и ја добијали као млади рвачи омогућила нам је да тренирамо, купујемо опрему за рвање и да стигнемо до овог нивоа“, рекао је Немаш.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић је изјавио да је ово било пето европско првенство на коме су наши рвачи освајали медаље. Честитао је на успеху стручном штабу и Немешу, који се изванредно борио и показао  да је један од најозбиљнијих кандидата за олимпијску медаљу. Задовољан је   и наступом и осталих такмичара, који су показали да имају потенцијал за освајање олимпијских норми. Према његовим речима,  рвање је мали спорт, који је уз помоћ државе постигао врхунске спортске резултате.

Трајковић се захвалио Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије и посебно Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, са којим у последњих пар година има изванредну сарадњу.

 

Извор: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *