Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > U SUSRET ROĐENDANU-NOVI CIKLUS EDUKATIVNIH PROGRAMA ZA DECU

U SUSRET ROĐENDANU-NOVI CIKLUS EDUKATIVNIH PROGRAMA ZA DECU

Početak edukativnog programa za decu 

U SUSRET ROĐENDANU

Četvrtak, 5. novembar 2020.

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

U četvrtak, 5. novembra 2020. godine, započela je relizacija programa U susret rođendanu u saradnji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ Novi Sad. Novom temom u okviru ciklusa edukativnih programa za decu predškolskog i školskog uzrasta, Spomen-zbirka i Predškolska ustanova na ovaj način potvrđuju nastavak višegodišnje uspešne saradnje, što je ozvaničeno i potpisivanjem Ugovora o saradnji.

Saradnja dve ustanove traje od 2007. godine od kada je realizovan čitav niz projekata namenjenih polaznicima predškolskog programa PU „Radosno detinjstvo“. Zahvaljujući tome, kreativne radionice Spomen-zbirke beleže veću posećenost od strane najmlađih posetilaca i njihovih roditelja što je ovoj muzejskoj ustanovi, koja neguje buduće ljubitelje umetnosti, na prvom mestu. 

U ime dve institucije razgovarale su Svetlana Dragutinović, stručni saradnik i psiholog PU, kao i mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke i Milica Orlović Čobanov, viši kustos i rukovodilac projekta, čime je započela ovogodišnja etapa Dečje radionice, U susret rođendanu. Dogaćaju su prisustvovali i Dragan Jajić i Viktoria Čikoš, stručni sardnici za likovnu kulturu PU. Usklađena s programom Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ pod nazivom „Nove osnove“, tokom novembra radionica će pružiti deci mogućnost da kroz temu darivanja i proslave rođendana učestvuju u pripremama za obeležavanje 60 godina od otvaranja Spomen-zbirke za javnost 2021. godine. U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, program će biti prilagođen prema propisanim merama, uz organizovanje online radionica. Ugovor o saradnji potpisale su mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Marijana Popov, direktorka PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad.

Ostavite odgovor

Top