Nalazite se ovde
Početna > Kultura > PRVA PROBA PREDSTAVE „NOVOSADSKI OMNIBUS“

PRVA PROBA PREDSTAVE „NOVOSADSKI OMNIBUS“

U Srpskom narodnom pozorištu održana je, 7. novembra, prva proba dramske predstave „Novosadski omnibus“.

Predstava je omnibus od tri priče.

Prva je priča Slobodana Tišme „Gitara i pojačalo“, u režiji Ivane Janošev, prema dramatizaciji Nikole Davića, a igraju: Sonja Isailović, Dušan Vukašinović, Sanja Mikitišin, Miroslav Fabri i Jovan Živanović.

Druga priča „Gramatika poremećaja“ je priča Franje Petrinovića, koju će režirati David Alić, a dramatizaciju potpisuje Stefan Isaković. Igraju Vukašin Ranđelović i Mia Simonović.

Treću priču, „Velika očekivanja“ Đorđa Pisareva, režiraće Dušan Mamula, dramatizaciju radi Stefan Isailović, a igraju: Alisa Lacko, Mia Simonović, Sonja Isailović, Sanja Mikitišin, Dušan Vukašinović, Milica Grujičić…

Scenografiju osmišlja Andrea Rondović, kostime Senka Ranosavljević, muzički saradnik je Nikola Davić, a u predstavi će se koristiti muzika grupa Luna, La Strada, Klika…

Prema rečima reditelja Dušana Mamule i Ivane Janošev fokus predstave će biti na prvoj priči koja bi trebalo da bude vodilja, osnova, jer ima čvrstu dramsku strukturu. Svaka od priča ima svoj jezički, stilski i muzički izraz, a nit koja povezuje ove priče jeste život i sudbina pojedinca kao marginalca i razvijanje njegovog kritičkog stava i odnosa prema životu i svetu u kojem živi.

Premijera je planirana za 5. februar 2020. godine na Kamernoj sceni.

 

 

 

 

Izvor i foto.: SRPSKO NARODNO POZORIŠTE

Ostavite odgovor

Top