ПРВА ПРОБА ПРЕДСТАВЕ „НОВОСАДСКИ ОМНИБУС“

У Српском народном позоришту одржана је, 7. новембра, прва проба драмске представе „Новосадски омнибус“.

Представа је омнибус од три приче.

Прва је прича Слободана Тишме „Гитара и појачало“, у режији Иване Јаношев, према драматизацији Николе Давића, а играју: Соња Исаиловић, Душан Вукашиновић, Сања Микитишин, Мирослав Фабри и Јован Живановић.

Друга прича „Граматика поремећаја“ је прича Фрање Петриновића, коју ће режирати Давид Алић, а драматизацију потписује Стефан Исаковић. Играју Вукашин Ранђеловић и Миа Симоновић.

Трећу причу, „Велика очекивања“ Ђорђа Писарева, режираће Душан Мамула, драматизацију ради Стефан Исаиловић, а играју: Алиса Лацко, Миа Симоновић, Соња Исаиловић, Сања Микитишин, Душан Вукашиновић, Милица Грујичић…

Сценографију осмишља Андреа Рондовић, костиме Сенка Раносављевић, музички сарадник је Никола Давић, а у представи ће се користити музика група Луна, Ла Страда, Клика…

Према речима редитеља Душана Мамуле и Иване Јаношев фокус представе ће бити на првој причи која би требало да буде водиља, основа, јер има чврсту драмску структуру. Свака од прича има свој језички, стилски и музички израз, а нит која повезује ове приче јесте живот и судбина појединца као маргиналца и развијање његовог критичког става и односа према животу и свету у којем живи.

Премијера је планирана за 5. фебруар 2020. године на Камерној сцени.

 

 

 

 

Извор и фото.: СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *