Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > PRIČA KUSTOSA: CRTEŽI I GRAFIKE IZ FONDA SPOMEN-ZBIRKE PAVLA BE

PRIČA KUSTOSA: CRTEŽI I GRAFIKE IZ FONDA SPOMEN-ZBIRKE PAVLA BE

GRAFIČKI OMNIBUS U NOVOM SADU: LJUBOMIR IVANOVIĆ, MIHAILO S. PETROV, ĐORĐE ANDREJEVIĆ KUN

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog.

  1. maj – 16. jul 2017.

Autori izložbe:

Ljiljana Bašić, Marija Bogdanović i Slaven Popara, Narodna biblioteka Srbije

Kustos izložbe: Marta Đarmati, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Izložba Grafički omnibus U Novom Sadu: Ljubomir Ivanović, Mihailo S. Petrov, Đorđe Andrejević Kun novosadskoj publici predstavila je deo posebnih fondova Narodne biblioteke Srbije, u okviru izložbe grafika, crteža i arhivske građe trojice istaknutih umetnika. Cilj izložbe je unapređenje dostupnosti posebnih fondova Narodne biblioteke Srbije i produbljivanje saradnje između dve institucije.

PROGRAM:

  • Četvrtak, jul, 20 sati:

Priča kustosa Crteži i grafike iz fonda SZPB

Marta Đarmati, kustos Spomen-zbirke Pavla Beljanskog

Ljuba Ivanović, umetnik i profesor koji je svoje stvaralaštvo i pedagoški rad posvetio grafičkim tehnikama, je jedan od trojice umetnika zastupljenih na aktuelnoj gostujućoj izložbi Narodne biblioteke Srbije. U kolekciji Pavla Beljanskog čuvaju se četiri Ivanovićeva crteža, a pored njih u Zbirci likovne umetnosti Spomen-zbirke Pavla Beljanskog nalazi se još oko 650 crteža i grafičkih otisaka velikog broja predstavnika srpske i jugoslovenske umetnosti 20. veka. O tome kada, kako i zbog čega su ova umetnička dela postala deo fondova Spomen-zbirke će u sklopu pratećeg programa izložbe govoriti kustos Marta Đarmati.

LETO U VRTU GALERIJA 2017.

  1. jun – 31. avgust 2017.

Manifestacija  Leto u vrtu galerija, projekat Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske koji se sa velikim uspehom realizuje od 2012, nastavlja se i u 2017. godini. Ideja da se sugrađanima tokom letnjih večeri ponudi zanimljiv i raznovrstan program, i ove godine je upotpunjena novim sadržajima koji promovišu kulture evropskih i svetskih naroda. Nastavljena je saradnja sa brojnim prijateljima i saradnicima, a za sve koji su raspoloženi da se u prijatnom ambijentu vrta opuste uz putopisne priče, muziku i druženje, program će se odvijati svakog četvrtka, od 21 do 23 časa.

PROGRAM:

  • jul, 21. sat:

Kulturni kviz sa Nikolom Kostićem

Posetioci LETA U VRTU GALERIJA imaće prilike da se na jedan neuobičajen način „suoče“ sa svojim znanjem o kulturi. Kulturni kviz, odnosno kviz znanja posvećen kulturi, vodiće Nikola Kostić, poznatiji kao Li Men, koji će pitanjima podstaći publiku na razmišljanje i podsetiti je na interesantne činjenice iz sveta kulture.

*Ekipu je potrebno prijaviti na telefon 021 4899 013 do 12. jula.

 

Izvor: Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Ostavite odgovor

Top