Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Film > Animirani film > PREMIJERA FILMA „DNEVNIK MAŠINOVOĐE“

PREMIJERA FILMA „DNEVNIK MAŠINOVOĐE“

Svečana premijera filma Miloša Radovića „Dnevnik mašinovođe“ će biti održana u četvrtak, 15. septembra u 20:30 časova u Areni Cineplex.

Svaki mašinovođa, tokom svoje profesionalne karijere, nenamerno ubije 20 – 30 ljudi. Žrtve su obično samoubice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Ovo je tragična komedija o nevinim ubicama i njihovim životima.

dnevnik-masinovode-arena-430x200-pix

Činjenica da voz ne može da se zaustavi najmanje 700 metara nakon što je kočnica aktivirana, oslobađa mašinovođe svake odgovornosti. Nevinost za nebrojene žrtve – čini ove masovne ubice grupom ljudi sa posebnim mentalnim i psihološkim profilom.
Ovo je komedija-melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima.
Ilija je šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. On drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne. Sima se plaši, on ne želi da postane ubica. Najviše ga zanima koliko će vremena proći dok mu se ne desi prvo gaženje.
Sima počinje sam da vozi. Nervozan je, uplašen, noću ne spava. Dani prolaze… Prva nedelja, druga nedelja… još nikog nije zgazio! Sima sve sporije vozi, često zaustavlja voz, izlazi iz lokomotive, gleda da li neko leži na pruzi. Nemajući drugi izbor, Ilija odlučuje da sam legne na šine i tako spase život svog sina.
Sima vozi ne znajući da, kilometar odatle, na pruzi leži njegov otac, u svom najlepšem odelu…

Trejler možete pogledati putem sledećeg linka:

REKLI SU O FILMU:

LAZAR RISTOVSKI: „Kao mašinovođa u filmu zgazio sam šest Cigana.
Nisam bio kriv i žao mi je što je scenarista to napisao. Ja volim Rome.
Sad sam igrao mašnovođu i nikad više. Mnogo je težak posao gaziti ljude, makar i na filmu…”
“Miloš je pisao ovu ulogu za mene. Ja sam je odigrao za njega. Obojica smo to radili zbog publike. Dođite da pogledate koliko vas cenimo.”

MILOŠ RADOVIĆ: „Jedini teži posao od posla mašinovođe je posao pravljenja filma o poslu mašinovođe. Ovo je već četvrti film koji radim s Lazarom Ristovskim. Uskoro nećemo znati ko je kod koga igrao i šta je ko režirao.“
„Sedam dugih godina bilo je potrebno Lazaru i meni da smislimo, snimimo i završimo film o mašinovođama. Počeli smo da kočimo u junu 2009. a zaustavili smo se pre nekoliko dana“.
„Moj deda Uglješa bio je najpoznatiji mašinovođa u Kraljevini Jugoslaviji. Ja sam najpoznatiji reditelj filmova o mašinovođama u regionu“.

Kada se kaže DOBAR FILM misli se na DNEVNIK MAŠINOVOĐE!
VIDIMO SE U BIOSKOPU

Izvor: Arena Cineplex

Ostavite odgovor

Top