ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ДНЕВНИК МАШИНОВОЂЕ“

Свечана премијера филма Милоша Радовића „Дневник машиновође“ ће бити одржана у четвртак, 15. септембра у 20:30 часова у Арени Cineplex.

Сваки машиновођа, током своје професионалне каријере, ненамерно убије 20 – 30 људи. Жртве су обично самоубице, непажљиви, пијани, или само одсутни људи. Ово је трагична комедија о невиним убицама и њиховим животима.

dnevnik-masinovode-arena-430x200-pix

Чињеница да воз не може да се заустави најмање 700 метара након што је кочница активирана, ослобађа машиновође сваке одговорности. Невиност за небројене жртве – чини ове масовне убице групом људи са посебним менталним и психолошким профилом.
Ово је комедија-мелодрама о невиним убицама и њиховим животима.
Илија је шездесетогодишњи машиновођа, на корак до пензије. Он држи неславан рекорд од 28 гажења током каријере. Његов деветнаестогодишњи усвојени син Сима припрема се да настави породичну традицију. Илија га упознаје са послом и чињеницом да су несреће неизбежне. Сима се плаши, он не жели да постане убица. Највише га занима колико ће времена проћи док му се не деси прво гажење.
Сима почиње сам да вози. Нервозан је, уплашен, ноћу не спава. Дани пролазе… Прва недеља, друга недеља… још никог није згазио! Сима све спорије вози, често зауставља воз, излази из локомотиве, гледа да ли неко лежи на прузи. Немајући други избор, Илија одлучује да сам легне на шине и тако спасе живот свог сина.
Сима вози не знајући да, километар одатле, на прузи лежи његов отац, у свом најлепшем оделу…

Tрејлер можете погледати путем следећег линка:

РЕКЛИ СУ О ФИЛМУ:

ЛАЗАР РИСТОВСКИ: „Као машиновођа у филму згазио сам шест Цигана.
Нисам био крив и жао ми је што је сценариста то написао. Ја волим Роме.
Сад сам играо машновођу и никад више. Много је тежак посао газити људе, макар и на филму…”
“Милош је писао ову улогу за мене. Ја сам је одиграо за њега. Обојица смо то радили због публике. Дођите да погледате колико вас ценимо.”

МИЛОШ РАДОВИЋ: „Једини тежи посао од посла машиновође је посао прављења филма о послу машиновође. Ово је већ четврти филм који радим с Лазаром Ристовским. Ускоро нећемо знати ко је код кога играо и шта је ко режирао.“
„Седам дугих година било је потребно Лазару и мени да смислимо, снимимо и завршимо филм о машиновођама. Почели смо да кочимо у јуну 2009. а зауставили смо се пре неколико дана“.
„Мој деда Угљеша био је најпознатији машиновођа у Краљевини Југославији. Ја сам најпознатији редитељ филмова о машиновођама у региону“.

Када се каже ДОБАР ФИЛМ мисли се на ДНЕВНИК МАШИНОВОЂЕ!
ВИДИМО СЕ У БИОСКОПУ

Извор: Арена Cineplex

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.