Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > PREMIJERA ,,ANTIGONA 1918.“ , PRVA REŽIJA MILANA NEŠKOVIĆA U SNP-U

PREMIJERA ,,ANTIGONA 1918.“ , PRVA REŽIJA MILANA NEŠKOVIĆA U SNP-U

U Drami SNP-a su u toku probe za predstavu Antigona 1918. prema tekstu Maje Todorović, koja je ujedno i dramaturg ove predstave.

Režiju potpisuje Milan Nešković, scenografiju Željko Piškorić, kostime kreira Biljana Grgur, koreograf je AndrejaKulešević, kompozitor Vladimir Pejković, video radove potpisuje Nikola Ljuca, a za scenski govor je zadužen Dejan Sredojević.

Rađena po motivima Sofoklove istoimene tragedije, Antigona 1918. korespondira sa vremenom Velikog rata i vremenom koje se udaljava i sto godina od tada.

Uloge tumače: Milica Grujičić (Antigona, Hemonova verenica, ćerka Kreontovog pokojnog prijatelja i saborca), Nenad Pećinar(Kreont, general srpske vojske u Prvom svetskom ratu), Tanja Pjevac (Ismena, Antigonina sestra), Branislav Jerković (Hemon, Kreontov sin koji se vratio se iz rata), Milan Kovačević (Tiresija, kraljev službenik vidovnjak“, koji iz činjenica predviđa),Sanja Mikitišin (Euridika, Kreontova žena, Hemonova majka). U ulozi Hora, prvo kao u oličenju antičkog hora, a zatim kao aktera drame, odnosno vojske iz 1918, i kao predstavnika naroda danas

Vukašin RanđelovićDragan KojićJovana PleskonjićMarko Savković i Aleksandra Pejić.

Kao prva dramska premijera na početku kalendarske godine, Antigona 1918. biće premijerno izvedena u četvrtak, 24. januara 2019, na sceni „Pera Dobrinović“, s početkom u 19.30
Reprizna
 izvođenja su 25. i 26. januara.

foto: Srđan Doroški

Izvor: SNP

Ostavite odgovor

Top