ПРЕМИЈЕРА ,,АНТИГОНА 1918.“ , ПРВА РЕЖИЈА МИЛАНА НЕШКОВИЋА У СНП-У

У Драми СНП-а су у току пробе за представу Антигона 1918. према тексту Маје Тодоровић, која је уједно и драматург ове представе.

Режију потписује Милан Нешковић, сценографију Жељко Пишкорић, костиме креира Биљана Гргур, кореограф је АндрејаКулешевић, композитор Владимир Пејковић, видео радове потписује Никола Љуца, а за сценски говор је задужен Дејан Средојевић.

Рађена по мотивима Софоклове истоимене трагедије, Антигона 1918. кореспондира са временом Великог рата и временом које се удаљава и сто година од тада.

Улоге тумаче: Милица Грујичић (Антигона, Хемонова вереница, ћерка Креонтовог покојног пријатеља и саборца), Ненад Пећинар(Креонт, генерал српске војске у Првом светском рату), Тања Пјевац (Исмена, Антигонина сестра), Бранислав Јерковић (Хемон, Креонтов син који се вратио се из рата), Милан Ковачевић (Тиресија, краљев службеник видовњак“, који из чињеница предвиђа),Сања Микитишин (Еуридика, Креонтова жена, Хемонова мајка). У улози Хора, прво као у оличењу античког хора, а затим као актера драме, односно војске из 1918, и као представника народа данас

Вукашин РанђеловићДраган КојићЈована ПлескоњићМарко Савковић и Александра Пејић.

Као прва драмска премијера на почетку календарске године, Антигона 1918. биће премијерно изведена у четвртак, 24. јануара 2019, на сцени „Пера Добриновић“, с почетком у 19.30
Репризна
 извођења су 25. и 26. јануара.

фото: Срђан Дорошки

Извор: СНП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *