sony vegas pro 12 gray free fashion star boutique game free for pc autodesk autocad 2017 vba enabler free adobe premiere pro cc 2015 open captions free microsoft visio professional 2010 32 bit free free download v380s for pc windows 10 adobe audition cs6 kuyhaa free
Налазите се овде
Почетна > Друштво > OTVOREN POZIV ZA ŠKOLU PARTICIPACIJE U GRACU

OTVOREN POZIV ZA ŠKOLU PARTICIPACIJE U GRACU

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ otvorila je poziv za Školu participacije u Gracu koja će biti održana od 1. do 8. avgusta. Ovoga puta, polaznici će na obuci obrađivati temu „umetnosti zajednice“ u urbanim prostorima kroz radionice zvuka, fotografije i snimanja, dizajna kostima i scene, dramaturgije, pisanja teksta i performansa. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mejl international@ns2021.rs do 6. juna u ponoć.

Učesnici će pod mentorstvom predstavnika Walk the Plank (UK) učestvovati u projektu verbatim pozorišta „Eggenberger Stadtgeflüster” u okviru najvećeg letnjeg festivala u Gracu, La Strada. Više informacija o pozivu možete pronaći na sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Poziv je otvoren za sve kandidate starije od 18 godina koji žive na teritoriji Republike Srbije i koji su posvećeni kreativnom radu i zainteresovani za rad sa lokalnim zajednicama, bez obzira na nivo i prirodu obrazovanja. Od odabranih kandidata se očekuje da budu otvoreni za rad s kolegama iz cele Evrope i spremni da steknu nove veštine.

Za učešće na obuci potrebno je poslati sledeće dokumente na engleskom:

  • radnu biografiju
  • motivaciono pismo do 300 reči u kom objašnjavate zašto biste želeli da učestvujete u ovoj obuci i šta imate da ponudite

Fondacija „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“ će na osnovu primljenih prijava izabrati četiri učesnika iz Srbije za Školu participacije u Gracu.

Za bilo kakva pitanja ili nedoumice obratite se na mejl international@ns2021.rs

Škola participacije je obuka organizovana u okviru projekta Kreativne Evrope European Outdoor Arts Academy – School of Participation, koja okuplja do 30 učesnika iz devet partnerskih zemalja (Velika Britanija, Bugarska, Litvanija, Austrija, Srbija, Irska, Jermenija, Estonija i Mađarska) kako bi stekli nova praktična znanja i iskustva u kreiranju umetničkih participativnih sadržaja na otvorenom.

Prošla obuka u okviru Škole participacije, „Making Art that Matters“ održana je onlajn od 12. do 16. aprila i okupila je 20 polaznika iz osam zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa principima i primerima angažovane umetnosti, otkrivali su značaj umetničkih intervencija i performansa za pokretanje društvenih promena. Tema koju su obrađivali tokom pet dana bila je ekologija i zaštita životne sredine. O iskustvima polaznika, možete čitati na sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa i mere koje mogu u budućnosti uticati na putovanje učesnika, organizatori zadržavaju pravo da otkažu obuke ili da ih održe onlajn.

Izvor: Novi Sad- Evropska prestonica kulture

Оставите одговор

Top