OTVOREN POZIV ZA ŠKOLU PARTICIPACIJE U GRACU

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ otvorila je poziv za Školu participacije u Gracu koja će biti održana od 1. do 8. avgusta. Ovoga puta, polaznici će na obuci obrađivati temu „umetnosti zajednice“ u urbanim prostorima kroz radionice zvuka, fotografije i snimanja, dizajna kostima i scene, dramaturgije, pisanja teksta i performansa. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mejl international@ns2021.rs do 6. juna u ponoć.

Učesnici će pod mentorstvom predstavnika Walk the Plank (UK) učestvovati u projektu verbatim pozorišta „Eggenberger Stadtgeflüster” u okviru najvećeg letnjeg festivala u Gracu, La Strada. Više informacija o pozivu možete pronaći na sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Poziv je otvoren za sve kandidate starije od 18 godina koji žive na teritoriji Republike Srbije i koji su posvećeni kreativnom radu i zainteresovani za rad sa lokalnim zajednicama, bez obzira na nivo i prirodu obrazovanja. Od odabranih kandidata se očekuje da budu otvoreni za rad s kolegama iz cele Evrope i spremni da steknu nove veštine.

Za učešće na obuci potrebno je poslati sledeće dokumente na engleskom:

  • radnu biografiju
  • motivaciono pismo do 300 reči u kom objašnjavate zašto biste želeli da učestvujete u ovoj obuci i šta imate da ponudite

Fondacija „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“ će na osnovu primljenih prijava izabrati četiri učesnika iz Srbije za Školu participacije u Gracu.

Za bilo kakva pitanja ili nedoumice obratite se na mejl international@ns2021.rs

Škola participacije je obuka organizovana u okviru projekta Kreativne Evrope European Outdoor Arts Academy – School of Participation, koja okuplja do 30 učesnika iz devet partnerskih zemalja (Velika Britanija, Bugarska, Litvanija, Austrija, Srbija, Irska, Jermenija, Estonija i Mađarska) kako bi stekli nova praktična znanja i iskustva u kreiranju umetničkih participativnih sadržaja na otvorenom.

Prošla obuka u okviru Škole participacije, „Making Art that Matters“ održana je onlajn od 12. do 16. aprila i okupila je 20 polaznika iz osam zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa principima i primerima angažovane umetnosti, otkrivali su značaj umetničkih intervencija i performansa za pokretanje društvenih promena. Tema koju su obrađivali tokom pet dana bila je ekologija i zaštita životne sredine. O iskustvima polaznika, možete čitati na sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa i mere koje mogu u budućnosti uticati na putovanje učesnika, organizatori zadržavaju pravo da otkažu obuke ili da ih održe onlajn.

Izvor: Novi Sad- Evropska prestonica kulture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *