Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > OTVARANJE IZLOŽBE ,,DVORSKI PORTRETI BEZ KRALJA“

OTVARANJE IZLOŽBE ,,DVORSKI PORTRETI BEZ KRALJA“

U utorak 29. januara, u 19 sati u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35, otvara se retrospektivna izložba Mikana Aničića, renomiranog srpsko-francuskog slikara, pod nazivom Dvorski portreti bez kralja.

Na svečanosti otvaranja prisutnima će se obratiti: Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, dr Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine, Aleksandra Stefanov, viša kustoskinja istoričarka umetnosti i autor Mikan Aničić.

Presek pedesetogodišnjeg stvaralaštva biće predstavljeno putem 31 odabranog dela iz bogatog i raznovrstnog opusa umetnika upućenog na stalnu potragu za lepotom i dubljim značenjima umetničkog dela.

Na izložbi će biti prikazano i delo Otmica Evrope – idejna kritika savremene Evrope i njene ekološke, političke i moralne krize, za koju je Aničić nagrađen zlatnom medaljom za slikarstvo na Salonu francuskih umetnika u Gran paleu u Parizu 2006. godine. Ovo programsko delo, po rečima autora, predstavlja sublimaciju svih njegovih slikarskih znanja.

Izložba će biti otvorena do 1. marta 2019. godine.

 

Izvor:Muzej Vojvodine

Ostavite odgovor

Top