Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > OTVARANJE IZLOŽBE „BARIJERE“

OTVARANJE IZLOŽBE „BARIJERE“

Otvaranje samostalne izložbe autorke Sanje Žigić pod nazivom „Barijere“ će se održati  10. septembra 2019. u 19 časova, u Galeriji „La Vista“ Mite Ružića 2, Novi Sad.
Izložbu će otvoriti  mr Danilo Vuksanović.
Autorka o izložbi:
Prepreke, blokade, ograničenja, kočnice, otpor, zavrzlame, začkoljice, smetnje, sprečavanje… Sve su to sinonimi za barijere. Digitalne grafike samo su segment umetničkog istraživačkog rada u okviru ovog projekta. Osnovni motiv koji se prikazuje jeste motiv barijera. Na samom početku promišljanja bio je doslovno prikazan a nešto kasnije simbol barijera svodim tj. apstrahujem na linearne predstave koje se ponavljaju i dajem im nove vizuelne simboličke, kontekstualne i konceptualne vrednosti. U društvu i društvenim zbivanjima pronalazim kreativani izazov za stvaranje i ovaj umetnički istraživački rad predstavlja odraz svakodnevnih dešavanja i ličnih iskustava.
Seriju radova „Barijere“ započela sam pre 5 godina i prvobitna ideja bila je da se ovaj projekat zasniva pretežno na osnovnim principima komponovanja gde su glavni nosioci crtež i boja najdominantniji. Istraživanjem i produbljivanjem teme obim interesovanja ubrzo se proširio. Pored osnovnih likovnih nastaju i nadopunjuju se nove simboličke i kontekstualne vrednosti. Barijere na novonastalim radovima logičan su sled mog dosadašnjeg rada. Simbolika određenih elemenata u radu može da se tumači na više načina i publici su na taj način predstavljene mnoge teme i samo od percepcije publike zavisi koja će biti dominantna, a koja ne.
Izvor: GALERIJA „LA VISTA“

Ostavite odgovor

Top