Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Muzika > OPERA SNP-A OTVARA NOMUS PREMIJEROM LISTOVE OPERE „SARDANAPALO“

OPERA SNP-A OTVARA NOMUS PREMIJEROM LISTOVE OPERE „SARDANAPALO“

Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće u utorak, 9. aprila Novosadske muzičke svečanosti, na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 20 časova, koncertnim premijernim izvođenjem nedovršene opere Franca Lista Sardanapalo, a nastupiće solisti: Anuš Hovhanisjan, sopran (Jermenija), Hektor Lopez Mendoza, tenor (Meksiko), Vazgen Hazarjan, bas (Nemačka).

Diriguje Đanluka Marčano, učestvuje ženski Hor i Orkestar Opere SNP-a.

Ulaznice za svečano otvaranje NOMUS-a, su u prodaji na Biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.

„Dugo je smatrano da je sačuvani rukopis Listove opere Sardanapalo nepotpuna partitura prvog čina nedovršenog dela, a onda su istraživači Univerziteta u Kembridžu rekonstruisali rukopis u potpunu i celovitu partituru prvog čina opere. O tome je snimljen i dokumetarni film ‘Kako je spašena Listova izgubljena opera’

Izvor: https://www.facebook.com/nomus.festival/?ref=hl

Prodaja ulaznica za Nomus je počela 25. februara, u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8 do 14 časova.

Organizator Nomusa 2019. je Muzička omladina Novog Sada, a generalni pokrovitelj festivala Grad Novi Sad.

Ulaznice za svečano otvaranje, odnosno za premijeru opere Sardanapalo F. Lista mogu se kupiti na Biletarnici SNP-a (popust od 20% važi samo za studente, đake i članove Muzičke omladine i ostvarivaće se samo na Biletarnici, uz indeks, knjižicu i člansku kartu Muzičke omladine).

O Nomusu: http://www.muzickaomladina.org/nomus/

[foto: Nomus] vodoravni flajer

Izvor: SNP

Ostavite odgovor

Top