Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Muzika > ODRŽAN SPEKTAKULARAN KONCERT GRUPE VAN GOG U KOMBANK DVORANI

ODRŽAN SPEKTAKULARAN KONCERT GRUPE VAN GOG U KOMBANK DVORANI

Dugonajavljivani koncert grupe Van Gog održan je sinoć 23. marta u beogradskoj Kombank Dvorani u zajedničkoj organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF-a i Kombank Dvorane.

Kako i priliči rok grupi kakva je Van Gog, publika je imala prilike da uživa u  maestralnim tonovim, muzici i spektaklu koji su bili priređeni u prepunoj sali, dok se tražila i karta više.

Akustični koncert “na drva“ članovi benda poklonili su publici dok zvanično ne počne turneja “More bez obala“.

Na  repertoaru su se našli  hitovi grupe i sve one pesme koje publika dobro zna i voli, a koje dugo nisu svirane kao što su „Emigrant“, „Klatno“, „Dišem“, „Za godine tvoje“ i mnoge druge koje su za ovu priliku odsvirane upravo onako kako su izvorno zvučale.

Publika je imala priliku da kroz šarmantnu komunikaciju članova grupe na bini i njihovu duhovitu interakciju upozna grupu Van Gog u potpuno drugačijem svetlu.

Fenomenalno priređen koncert, koji, je iako predviđen da se sluša uz sedenje, već posle taktova prvih pesama digao publiku na noge i tako je ostalo  sve do poslednje izvedene pesme.

Frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule je ovom prilikom odsvirao na klaviru kako kaže „Neke dugo sanjane dirke, svoje nikada zapisane, a ni uživo izvedene note“.

Akustični koncert grupe Van Gog  obeležili su i oproštajni nastup gitariste Baneta Gluvakova, koji posle dvanaest godina napušta grupu, predstavljanje novog člana koji će pratiti Van Gog već na predstojećoj turneji, kao i izvedba numere „Za suze nema vremena“  sa najmlađim fanom grupe, kojem je Đule potom poklonio svoju prvu akustičnu gitaru.

Za kraj koncerta je pored numere „ Za suze nema vremena“ izvedena i pesma „ Možda baš sad“ sa novog albuma “More bez obala“ kao najava za predstojeću veliku turneju planiranu od juna meseca.

Tri sata prepunih emocijama, kvalitetne muzike, maestralnih hitova i  predivnih  tonova svakako će ostati još dugo upamćeni i prepričavani.

Posle ovog koncerta grupa Van Gog je nametnula visoke standarde za nastupe u okviru nadolazeće turneje koju svi mnogobrojni fanovi grupe sa nestrpljenjem iščekuju.

 

Tekst: Tamara Jovanović

Foto: TV Ars Medija

Izvor: TV Ars Medija

Ostavite odgovor

Top