Nalazite se ovde
Početna > Kultura > ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT ZA IVU MILENKOVSKI

ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT ZA IVU MILENKOVSKI

Humanitarni koncert pod nazivom „Pevaćemo šta nam srce zna”, održan je u četvrtak 13. juna 2019. u novosadskom Studiju M sa početkom od 20 sati. Prihod od koncerta namenjen je za terapije četvorogodišnjoj Ivi Milenkovski oboleloj od cerebralne paralize.

Organizator događaja je Udruženje građana Novi Sad koje već četiri godine pomaže onima kojima je to najpotrebnije. Osnivač udruženja je Goran Bajšanski, naš šampion u savateu i kik-boksu, a udruženje je prvobitno osnovao kako bi u Novi Sad doveo grupu dece sa Kosova i Metohije. Što se tiče pomoći, kaže Goran skromno da se ništa ne može porediti sa osećajem da se dete nakon terapija vratilo u školsku klupu ili među drugare. Nadamo se da će i pomoć maloj Ivi biti dragocena. Građani koji žele da pomognu Ivi ili Udruženju, novac mogu uplatiti na namenski žiro račun Udruženja : 160-450858-70 kod banke Inteza.

Sudeći po odzivu i raspoloženju publike, ovaj koncert je bio i više nego uspešan. Starogradsku, dalmatinsku i muziku sevdaha pevali su Branislav Glogovac i Anastasija Grk uz muzičku pratnju Aleksandra Savića, Marka Parčetića i Atile Čibri. Njima se pridružio i Tamburaški sastav Aurelius.Svi su bili fantastični, nasmejani i profesionalni, uprkos velikoj vrućini pod reflektorima. Publika je uživala i u koncertu i u saznanju da ima mladih ljudi koji su voljni da se udruže i nešto pruže zajednici a da ništa ne očekuju zauzvrat, i sve to uprkos redovnim i studentskim obavezama.

 

 

Za TV Ars Mediju:
TEKST I FOTO.: V. Raonić

Ostavite odgovor

Top