Nalazite se ovde
Početna > Kultura > NOVOSADSKA PREMIJERA FILMA „AFTERPARTI“

NOVOSADSKA PREMIJERA FILMA „AFTERPARTI“

Premijera filma ,,Afterparti''

Drugi dugometražni film reditelja Luke Bursaća, imao je 8. aprila svoju premijeru pred novosadskom publikom. Komedija-drama sa beogradskog asfalta posebno je privukla pažnju tinejdžerske populacije koja je bila i najbrojnija publika.

Uloge u ovom filmu imali  su: Rade Ćosić, Nikola Šurbanović, Jana Milosavljević, Slobodan Beštić, Lidija Vukićević i Dragan Jovanović.

Premijera filma ,,Afterparti''

U poznatom beogradskom klubu „LINE“ živi se noćni život o kom pričaju svi koji su ikad bili u Beogradu. Marko – Mare, barmen, Tijana – Tića, garderoberka i Stefan – Kinez, obezbeđenje, su najbolji prijatelji koji rade zajedno u ,,Lajnu“. Oni su svedoci najrazličitijih događaja iz noćnog života tj. klabinga koji je postao način njihovog života. Ali Mare ima druge ambicije – da postane glumac. Kada pronađe kasting za jednu od poznatih serija na internet odlučuje da ode i pokuša da promeni život.

Rade Ćosić koji igra Mareta, glavnu mušku ulogu, ujedno je bio i producent ovog filma.

Afterparti je prvi put prikazan javnosti na ovogodišnjem FEST-u.

–Kakvi su vaši utisci sa ,,FEST-a“ i kako je po vašem mišljenju publika prihvatila ovaj film?

„U srži ovog filma stoji jedna istina o jednoj generaciji, sadašnjoj generaciji mladih ljudi, tinejdžera. Ovaj film je pre svega edukativnog karaktera. Ovo ipak nije slika i prilika Srbije, već samo jedne mlade generacije. Scene u filmu nisu za decu ispod 16 godina, iako sam ja mogao da primetim da su u publici deca koja su negde peti razred osnovne škole. Ono što se meni događalo sa 25, 26 godina, sada se dešava deci uzrasta u osnovnoj školi i mislim da je to nekako sublimat svega toga. Da ovaj film govori o njima, o nama i da pokazuje činjenicu da smo izgubili mnogo i da idemo ka tome da izgubimo sve“- rekao je producent.

Premijera filma ,,Afterparti''

– Koja je u suštini neka glavna poruka ovog filma?

„ Mi smo u ovom filmu pristupili na takav način da prikažemo glavnog glumca kao antiheroja. Što bi značilo da on nosi negativne karakterne osobine, ali ne samo on, nego svi likovi koji su zastupljeni u ovom filmu. Cela poenta je da Mare, glavni junak, doživi svoju negativnu afirmaciju kod publike i da im pokaže upravo kakvi ne bi trebali da budu. Mare će jednog dana biti loš ćale od 40. godina koji svojoj deci neće umeti da prenese ljubav, kao i svi ti ljudi kojima je smisao života žurke i razvratno ponašanje. Ceo film je jedna velika kritika. Amerikanci nam stalno nude  model „carpe diem“, živi za trenutak i za jedan dan, koji je apsolutno pogrešan.“- dodao je Rade Ćosić, glavni glumac i producent.

 

Tekst: Jelena Dopuđ

Foto: Željko Savić

 

Ostavite odgovor

Top