windows 10 on raspberry pi 4 free bookkeeper software free for pc microsoft access 2013 training free descargar microsoft visio 2013 64 bits mega free windows 7 bluetooth driver 64 bit free download youcam free for windows 10
Налазите се овде
Почетна > Туризам > Манифестације > „МУЗЕЈИ СРБИЈЕ, ДЕСЕТ ДАНА ОД 10 ДО 10“ – МАНИФЕСТАЦИЈА

„МУЗЕЈИ СРБИЈЕ, ДЕСЕТ ДАНА ОД 10 ДО 10“ – МАНИФЕСТАЦИЈА

Манифестација

„МУЗЕЈИ СРБИЈЕ, ДЕСЕТ ДАНА ОД 10 ДО 10“

Нови Сад, 11-20. мај 2017. од 10.00 до 22.00 сата

 

У Музеју Војводине 09.05.2017. године, одржана је конференција за новинаре поводом предстојеће манифестације Музеји Србије, десет дана од 10 до 10.

Присутним новинарима су се обратили:

Др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске, испред Оснивачког одбора Манифестације

Др Милан Мицић, помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине

Далибор Рожић, члан Градског већа за културу

Др Јасна Јованов, управница Спомен-збирке Павла Бељанског

Др Драго Његован, в.д. директор Музеја Војводине

Преносимо важније информације:

Манифестација „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“ се ове године одржаваод 11. до 20. маја у преко 90 музеја и установа културе у Србији, на више 110 локација, који ће бесплатно отворити врата публици од 10.00 до 22.00 сата. Манифестацију су 2015. године покренули директори националиних музеја са идејом да кроз заједнички рад укажу на богатство и вредности које се чувају у установама културе у Србији и да десетодневном акцијом своје садржаје и програме приближе посетиоцима. Током трајања манифестације посебно ће бити обележен Међународни дан музеја (18. мај) и Европска ноћ музеја (20. мај).

Централна тема манифестације Музеј у гостима посебно ће отворити могућност бољег повезивања институција и њихово представљање у другим срединама.

На нивоу града Новог Сада од 11. до 20. маја ће се свакодневно у музејима, галеријама, архивима и заводима одвијати богат програм. Вече уочи почетка манифестације биће отворена изложба Музеја Војводине Благо из кошнице – Од Музеја Матице српске до Музеја Војводине (1847–1947–2017), док ће изложбама Графички омнибус: Љубомир Ивановић, Михаило С. Петров, Ђорђе Андрејевић Кун Народне библиотеке Србије и Уметници, академици из колекције Павла Бељанског, 11. маја у 19.00сати у Спомен-збирци Павла Бељанског битисвечано отворена манифестација у Новом Саду. Током десет дана публика ће имати прилике да посети и ужива у изложбама, предавањима, стручним и кустоским тумачењима, пројекцијама филмова, концератима, радионицама за децу и у многим другим занимљивим садржајима.

За Европску Ноћ музеја, 20. маја, музеји у Новом Саду ће радити до 24.00 сата.

У манифестацији у Новом Саду учествују: Музеј Војводине, Музеј града Новог Сада, Спомен-збрика Павла Бељанског, Галерија ликовне уметности Поклон-збирка Рајка Мамузића, Позоришни музеј Војводине, Огранак САНУ, Покрајински завод за заштиту природе, Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада,Архив Војводине, Друштво новинара Војводине. Због реконструкције фасадеове године Галерија Матице српскеу манифестацији учествује гостовањем у Галерији слика „Сава Шумановић“ у Шиду.

Покровитељ манифестације је Министарство културе и информисања Републике Србије, а подржали су је и Покрајински секретаријат за културу,  јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине, Управа за културу града Новог Сада, струковна музејска удружења Национални комитет  Међународног савета музеја ИКОМ Србије и Музејско друштво Србије. Медијски партнери манифестације су Удружење новинара Србије,  Друштво новинара Војводине, Радио-телевизија Војводине, Радио Беседа и Поште Србије.

ПРОГРАМ: http://arsmedija.rs/muzeji-srbije-deset-dana-od-10-do-10-program/

 

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Top