Nalazite se ovde
Početna > Kultura > LETO NA TRGU GALERIJA U POKLON ZBIRCI RAJKA MAMUZIĆA- KONCERT SERPOBLOV I FILMSKO VEČE SA DARKOM BAJIĆEM

LETO NA TRGU GALERIJA U POKLON ZBIRCI RAJKA MAMUZIĆA- KONCERT SERPOBLOV I FILMSKO VEČE SA DARKOM BAJIĆEM

Muzički vremeplov: Bogdan Ranković i Serboplov

četvrtak, 17. septembar u 20 časova

Vrt Poklon zbirke Rajka Mamuzića

Program Leta na Trgu galerija 2020 u vrtu Poklon zbirke Rajka Mamuzića se od četvrtka, 17. septembra u 20 časova, nastavlja nastupom novosadskog muzičkog ansambla Serboplov. Ovaj sastav je osnovan 2005. godine i temelji se na zvuku srpske građanske muzike XIX i prve polovine XX veka. Osnovna forma Serboplova je kolo, bilo da je ono izvorno, gradsko ili novijeg tipa, upotpunjeno autorskim kompozicijama u tradicionalnom stilu. U muzici Serboplova se mogu čuti i elementi folklora iz regiona, kao i primese popa i džeza. Članovi ansambla su Bogdan Ranković (klarinet, saksofon, frule), Ervin Malina (kontrabas), Miroslav Pap (gitara/električna gitara) i Dragana Kuzmanović (harmonika).

Filmsko veče: Linija života

subota, 19. septembar u 20 časova

Vrt Poklon zbirke Rajka Mamuzića

Već u subotu, 19. septembra od 20 časova, Cinema City  i Poklon zbirka Rajka Mamuzića Vas pozivaju na projekciju filma reditelja Darka Bajića o njegovom ocu Milošu Bajiću, jednom od najvećih srpskih umetnika HH veka. Slikar je sa studija Likovne akademije odveden u logor Mauthauzen, gde je proživljene strahote pretočio u seriju crteža koje je, nakon oslobođenja 1945. godine, izneo iz logora. Filmska priča se sa pijetetom osvrće na istrajnost, snagu i nadu umetnika iskazanu u najtežim trenucima, i na uticaj potresnog iskustva na slikarev život i umetnost.

 

* Ulaz na događaje u okviru manifestacije je besplatan, uz poštovanje fizičke distance i drugih propisanih mera predostrožnosti. Publika je u obavezi da nosi maske, a biće obezbeđeni razmak između stolica i dezinfekciona sredstva.

 

Virus-free. www.avast.com

Ostavite odgovor

Top