ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА У ПОКЛОН ЗБИРЦИ РАЈКА МАМУЗИЋА- КОНЦЕРТ СЕРПОБЛОВ И ФИЛМСКО ВЕЧЕ СА ДАРКОМ БАЈИЋЕМ

Музички времеплов: Богдан Ранковић и Сербоплов

четвртак, 17. септембар у 20 часова

Врт Поклон збирке Рајка Мамузића

Програм Лета на Тргу галерија 2020 у врту Поклон збирке Рајка Мамузића се од четвртка, 17. септембра у 20 часова, наставља наступом новосадског музичког ансамбла Сербоплов. Овај састав је основан 2005. године и темељи се на звуку српске грађанске музике XIX и прве половине XX века. Основна форма Сербоплова је коло, било да је оно изворно, градско или новијег типа, употпуњено ауторским композицијама у традиционалном стилу. У музици Сербоплова се могу чути и елементи фолклора из региона, као и примесе попа и џеза. Чланови ансамбла су Богдан Ранковић (кларинет, саксофон, фруле), Ервин Малина (контрабас), Мирослав Пап (гитара/електрична гитара) и Драгана Кузмановић (хармоника).

Филмско вече: Линија живота

субота, 19. септембар у 20 часова

Врт Поклон збирке Рајка Мамузића

Већ у суботу, 19. септембра од 20 часова, Cinema City  и Поклон збирка Рајка Мамузића Вас позивају на пројекцију филма редитеља Дарка Бајића о његовом оцу Милошу Бајићу, једном од највећих српских уметника ХХ века. Сликар је са студија Ликовне академије одведен у логор Маутхаузен, где је проживљене страхоте преточио у серију цртежа које је, након ослобођења 1945. године, изнео из логора. Филмска прича се са пијететом осврће на истрајност, снагу и наду уметника исказану у најтежим тренуцима, и на утицај потресног искуства на сликарев живот и уметност.

 

* Улаз на догађаје у оквиру манифестације је бесплатан, уз поштовање физичке дистанце и других прописаних мера предострожности. Публика је у обавези да носи маске, а биће обезбеђени размак између столица и дезинфекционa средства.

 

Virus-free. www.avast.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *