Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Muzika > JASMIN LEVI SINOĆNIM KONCERTOM ODUŠEVILA BEOGRADSKU PUBLIKU

JASMIN LEVI SINOĆNIM KONCERTOM ODUŠEVILA BEOGRADSKU PUBLIKU

Velika zvezda izraelske i španske etno-pop scene Jasmin Levi prvi put u karijeri nastupila je pred beogradskom publikom 19.11. u Kombank dvorani, gde je kapacitet sedišta  bio mali da primi sve zaljubljenike u njenu muziku jer su karte za koncert nekoliko dana ranije već bile rasprodate.

Jasmin spada u novu vrstu svetskih zvezda, kakva je i njena dobra prijateljica Končita Buika. Ona ukršta svoje jedinstveno kulturno nasleđe sa savremenim pop zvukom. Dolazi iz Izraela, ali je poreklom iz Španije, gde postoji kultura tamošnjih Jevreja pa njena muzika pruža jedinstvo flamenka i jevrejske muzike. Njene pesme govore u ime svih kultura Mediterana i daju nam muziku koja nastaje na razmeđi svetova.


Jasmin je nastupala u Beogradu u Kombank dvorani u okviru turneje „Libertad“ po albumu koji je izdala 2012. godine, a što u prevodu znači sloboda. Naziv turneje dobija smisao kada se nađete u društvu pevačice iz koje isijava strast i energija koja bi mogla da pomeri planine.

Jasmin je na samom početku koncerta izjavila da ona peva pretežno o tugi i seti i da su one njeno prirodno stanje. Tokom koncerta su se nizale pesme „Una noche mas“, „La Alegria“, „Naci en Alamo“, „Adio querida“, „Me voy“ i mnoge druge, dok je sam koncert završen uz pesmu „Olvidate de mi“ koju je snimila sa prijteljicom Buikom.

Jedno je sigurno, da je emociju i pesme Jasmin Levi uspela da prenese na publiku. Glas dive je učinio da se publika naježi, dok pojedini nisu mogli da sakriju čak ni suze tokom izvođenja numera.

Beogradska publika imala je priliku da uživa u divnoj muzici i glasu poznate pevačice, u pratnji benda, maestralnih virtuoza sa instrumentima, koji su još više približili emociju koja nikog od prisutnih nije ostavila ravnodušnim.

Posle skoro 2 sata koncerta Jasmin Levi je pozdravljena gromoglasnim aplauzom, te nije krila svoje oduševljene i iznenađenje da se njena muzika toliko sluša i dotiče ljude u Srbiji kao i to da je za nju koncert pred beogradskom publikom jedno nezaboravno iskustvo.

 

Tekst: Tamara Jovanović
Foto: Dragana Trajković
Izvor: TV Ars Medija

Ostavite odgovor

Top