ЈАСМИН ЛЕВИ СИНОЋНИМ КОНЦЕРТОМ ОДУШЕВИЛА БЕОГРАДСКУ ПУБЛИКУ

Велика звезда израелске и шпанске етно-поп сцене Јасмин Леви први пут у каријери наступила је пред београдском публиком 19.11. у Комбанк дворани, где је капацитет седишта  био мали да прими све заљубљенике у њену музику јер су карте за концерт неколико дана раније већ биле распродате.

Јасмин спада у нову врсту светских звезда, каква је и њена добра пријатељица Кончита Буика. Она укршта своје јединствено културно наслеђе са савременим поп звуком. Долази из Израела, али је пореклом из Шпаније, где постоји култура тамошњих Јевреја па њена музика пружа јединство фламенка и јеврејске музике. Њене песме говоре у име свих култура Медитерана и дају нам музику која настаје на размеђи светова.


Јасмин је наступала у Београду у Комбанк дворани у оквиру турнеје „Либертад“ по албуму који је издала 2012. године, а што у преводу значи слобода. Назив турнеје добија смисао када се нађете у друштву певачице из које исијава страст и енергијa која би могла да помери планине.

Јасмин је на самом почетку концерта изјавила да она пева претежно о туги и сети и да су оне њено природно стање. Током концерта су се низале песме „Una noche mas“, „La Alegria“, „Naci en Alamo“, „Adio querida“, „Me voy“ и многе друге, док је сам концерт завршен уз песму „Olvidate de mi“ коју је снимила са пријтељицом Буиком.

Једнo је сигурно, да је емоцију и песме Јасмин Леви успела да пренесе на публику. Глас диве је учинио да се публика најежи, док поједини нису могли да сакрију чак ни сузе током извођења нумера.

Београдска публика имала је прилику да ужива у дивној музици и гласу познате певачице, у пратњи бенда, маестралних виртуоза са инструментима, који су још више приближили емоцију која никог од присутних није оставила равнодушним.

После скоро 2 сата концерта Јасмин Леви је поздрављена громогласним аплаузом, те није крила своје одушевљене и изненађење да се њена музика толико слуша и дотиче људе у Србији као и то да је за њу концерт пред београдском публиком једно незаборавно искуство.

 

Текст: Тамара Јовановић
Фото: Драгана Трајковић
Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *