Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > „HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA MILANU MATKOVIĆ

„HUMANITARNI PONEDELJAK“ ZA MILANU MATKOVIĆ

U ponedeljak 13.07.2020. akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena osamnaestogodišnjoj Milani Matković, učenici Srednje Ekonomske škole u Novom Sadu, koja je od rođenja vezana za invalidska kolica, provela je veći deo svog života u bolnici.

Tokom dugogodišnjeg lečenja sa dijagnozom Paralysis cerebralis spastica/Luxatio coxae bilateralis congenita imala je 19 operacija pri čemu joj je sepsa potpuno uništila kuk. Sada ima mogućnost da se operiše u Instambulu, za ovu operaciju je neophodno obezbediti 34000 eura. Ona sve teže podnosi bolove koje trpi pa je važno da se ovaj novac što pre prikupi kako bi otišla na
operaciju u što kraćem roku.

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima, kako bi se i na ovaj način pomoglo Milani. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

U akciji koja je bila namenjena Sanji Dragiša 06.07. ukupno je prikupljeno 189.680,00 dinara.

Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

 

Izbor: JKP Gradsko zelenilo

Ostavite odgovor

Top