Nalazite se ovde
Početna > Kulturna Politika > GODIŠNJA KONFERENCIJA MREŽE ZA KULTURNO-UMETNIČKI AMATERIZAM – AMATEO

GODIŠNJA KONFERENCIJA MREŽE ZA KULTURNO-UMETNIČKI AMATERIZAM – AMATEO

 

U petak i subotu, 7. i 8. juna 2019. godine, u velikoj sali Skupštine Vojvodine, održaće se dvodnevna Godišnja konferencija evropske mreže za kulturno-umetnički amaterizam – AMATEO.

Konferenciju će u petak, 7. juna,  u 9.30 časova, otvoriti  Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i dr Bato Kamberović, predsednik Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

Tema ovogodišnje konferencije je „Mostovi stvaralaštva  – Amaterizam i mladi u interkulturalnom društvu“, koja je izabrana  u želji da se razgovorom o amaterskom stvaralaštvu gostima iz Evrope  predstavi sva raznolikost naše multikulturalne sredine, ali i interkulturalnu komunikaciju u njoj. Fokus je na mladima, shodno tituli Evropske prestonice mladih koju Novi Sad, kao grad nosi u ovoj godini. Na konferenciji će biti otvorena mnoga pitanja, a učesnici će moći da vide i značajan broj primera dobre prakse.

 

Izvor: Pokrajinska vlada

Ostavite odgovor

Top