ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА МРЕЖЕ ЗА КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИ АМАТЕРИЗАМ – АМАТЕО

 

У петак и суботу, 7. и 8. јуна 2019. године, у великој сали Скупштине Војводине, одржаће се дводневна Годишња конференција европске мреже за културно-уметнички аматеризам – АМАТЕО.

Kонференцију ће у петак, 7. јуна,  у 9.30 часова, отворити  Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и др Бато Камберовић, председник Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине.

Тема овогодишње конференције је „Мостови стваралаштва  – Аматеризам и млади у интеркултуралном друштву“, која је изабрана  у жељи да се разговором о аматерском стваралаштву гостима из Европе  представи сва разноликост наше мултикултуралне средине, али и интеркултуралну комуникацију у њој. Фокус је на младима, сходно титули Европске престонице младих коју Нови Сад, као град носи у овој години. На конференцији ће бити отворена многа питања, а учесници ће моћи да виде и значајан број примера добре праксе.

 

Извор: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *