Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > DRAGANA MILOŠEVIĆ OTVARA IZLOŽBU ,,JA NOSIM VAS, VI NOSITE MENE-OBUĆA IZ ETNOLOŠKE ZBIRKE MUZEJA VOJVODINE“

DRAGANA MILOŠEVIĆ OTVARA IZLOŽBU ,,JA NOSIM VAS, VI NOSITE MENE-OBUĆA IZ ETNOLOŠKE ZBIRKE MUZEJA VOJVODINE“

U ponedeljak 26. oktobra 2020. godine, u 19.00 sati,u Muzeju Vojvodine, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i donsoe s verskim zajednicama Dragana Milošević otvoriće izložbu „Ja nosim vas vi nosite mene – obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine“, kojom se ujedno obeležava i Dan Muzeja Vojvodine i 173 godine od njegovog osnivanja.

Na svečanosti će se prisutnim gostima obratiti mr Tijana Stanković Pešterac, direktorka Muzeja Vojvodine i dr Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture i informisanja Republike Srbije.

Autori izložbe su: mr Katarina Radisavljević, muzejska savetnica, dr Tatjana Bugarski, viša kustoskinja, msr Aleksandar Antunović, kustos i Aleksandar Petijević, muzejski savetnik.

Izložba je poslužila i kao inspiracija za baletsko-modni performans „Vojvodina koracima predaka“, u konceptu i režiji Senke Petrović, koji će premijerno biti izveden na svečanosti.

Promocija nove obuće, dizajnirane po motivima iz kolekcija Muzeja Vojvodine, a koju je izradila radionica Bratscher Custom Shoes iz Sombora, biće sastavni deo performansa koji izvode članovi baletskog ansambla Srpskog narodnog pozorišta.

Ostavite odgovor

Top