ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ ОТВАРА ИЗЛОЖБУ ,,ЈА НОСИМ ВАС, ВИ НОСИТЕ МЕНЕ-ОБУЋА ИЗ ЕТНОЛОШКЕ ЗБИРКЕ МУЗЕЈА ВОЈВОДИНЕ“

У понедељак 26. октобра 2020. године, у 19.00 сати,у Музеју Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и донсое с верским заједницама Драгана Милошевић отвориће изложбу „Ја носим вас ви носите мене – обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине“, којом се уједно обележава и Дан Музеја Војводине и 173 године од његовог оснивања.

На свечаности ће се присутним гостима обратити мр Тијана Станковић Пештерац, директорка Музеја Војводине и др Дејан Масликовић, помоћник министра културе и информисања Републике Србије.

Аутори изложбе су: мр Катарина Радисављевић, музејска саветница, др Татјана Бугарски, виша кустоскиња, мср Александар Антуновић, кустос и Александар Петијевић, музејски саветник.

Изложба је послужила и као инспирација за балетско-модни перформанс „Војводина корацима предака“, у концепту и режији Сенке Петровић, који ће премијерно бити изведен на свечаности.

Промоција нове обуће, дизајниране по мотивима из колекција Музеја Војводине, а коју је израдила радионица Bratscher Custom Shoes из Сомбора, биће саставни део перформанса који изводе чланови балетског ансамбла Српског народног позоришта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *