Nalazite se ovde
Početna > Kultura > DANI EVROPSKE BAŠTINE-INOVACIJE-KONCERT AUNS-MUZIČKI INTERMECO-LETO NA TRGU GALERIJA

DANI EVROPSKE BAŠTINE-INOVACIJE-KONCERT AUNS-MUZIČKI INTERMECO-LETO NA TRGU GALERIJA

Program izložbe 

MUZIČKI INTERMECO

Kolekcija gramofonskih ploča Pavla Beljanskog i

OBELEŽAVANJE DANA EVROPSKE BAŠTINE 2020.

Četvrtak, 24. septembar, 18 časova

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Inovacije

Koncert studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu

u okviru radionica projekta „Umetnost, komunikacija, mediji“

Koncert studenata Akademije umetnosti pod nazivom Inovacije biće održan u okviru projekta „Umetnost, komunikacija, mediji“ i programa izložbe „Muzički intermeco“. Projekat  je odobren za finansiranje kao jedan od projekata iz poziva Inovacije Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. „Umetnost, komunikacija, mediji“ je i deo Erasmus KA2 projekta DEMUSIS koji je odobren od strane EAECEA fonda. Mladi umetnici uključeni u projekat se kroz radionice obučavaju da u kratkom vremenu sami organizuju i realizuju program koji će izvoditi u alternativnim prostorima gradskih sredina.

Ovim programom, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog obeležava Dane evropske baštine 2020. Ovogodišnjom temom manifestacije Dani evropske baštine „Nasleđe i obrazovanje“, ističe se njihova povezanost, sa ciljem da se pokaže potencijal nasleđa kao vrednog izvora za učenje, ali i kao inspiracije za budućnost.

Manifestacija

LETO NA TRGU GALERIJA 2020.

  • 24. septembar

Vrt GLURM

Svečano zatvaranje

Predavanje dr Nade Savković 

Veliko putovanje trojice srpskih pisaca                                                                                

Fenomen velikog edukativnog putešestvija po Italiji – grand tour – nastao je kao kulturna tvorevina britanske elite i vrsta novog hodočašća u XVII i XVIII veku. Svojevrsni grand tur ostvarili su i znameniti srpski umetnici, pisci i učitelji, te su upoznali kulturno i umetničko nasleđe Italije: godine 1780. Dositej Obradović, i 1818. godine Pavle Solarić, dok se veruje da je 1803. godine po Italiji putovao Joakim Vujić. Predavanje će predočiti uticaj ovih putovanja na ličnosti i dela srpskog prosvetiteljstva.

* Ulaz je slobodan, uz poštovanje fizičke distance i drugih propisanih mera predostrožnosti. Na svim događajima publika je u obavezi da nosi maske, a biće obezbeđeni razmak između stolica i dezinfekciona sredstva. 

 

Ostavite odgovor

Top