ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ-ИНОВАЦИЈЕ-КОНЦЕРТ АУНС-МУЗИЧКИ ИНТЕРМЕЦО-ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА

Програм изложбе 

МУЗИЧКИ ИНТЕРМЕЦО

Колекција грамофонских плоча Павла Бељанског и

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2020.

Четвртак, 24. септембар, 18 часова

Спомен-збирка Павла Бељанског

Иновације

Концерт студената Академије уметности у Новом Саду

у оквиру радионица пројекта „Уметност, комуникација, медији“

Концерт студената Академије уметности под називом Иновације биће одржан у оквиру пројекта „Уметност, комуникација, медији“ и програма изложбе „Музички интермецо“. Пројекат  је одобрен за финансирање као један од пројеката из позива Иновације Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност. „Уметност, комуникација, медији“ је и део Erasmus KA2 пројекта DEMUSIS који је одобрен од стране EAECEA фонда. Млади уметници укључени у пројекат се кроз радионице обучавају да у кратком времену сами организују и реализују програм који ће изводити у алтернативним просторима градских средина.

Овим програмом, Спомен-збирка Павла Бељанског обележава Дане европске баштине 2020. Овогодишњом темом манифестације Дани европске баштине „Наслеђе и образовање“, истиче се њихова повезаност, са циљем да се покаже потенцијал наслеђа као вредног извора за учење, али и као инспирације за будућност.

Манифестација

ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА 2020.

  • 24. септембар

Врт ГЛУРМ

Свечано затварање

Предавање др Наде Савковић 

Велико путовање тројице српских писаца                                                                                

Феномен великог едукативног путешествија по Италији – grand tour – настао је као културна творевина британске елите и врста новог ходочашћа у XVII и XVIII веку. Својеврсни гранд тур остварили су и знаменити српски уметници, писци и учитељи, те су упознали културно и уметничко наслеђе Италије: године 1780. Доситеј Обрадовић, и 1818. године Павле Соларић, док се верује да је 1803. године по Италији путовао Јоаким Вујић. Предавање ће предочити утицај ових путовања на личности и дела српског просветитељства.

* Улаз је слободан, уз поштовање физичке дистанце и других прописаних мера предострожности. На свим догађајима публика је у обавези да носи маске, а биће обезбеђени размак између столица и дезинфекционa средства. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *