Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Muzika > BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA PODIGLI PREPUNU NOVOSADSKU SINAGOGU NA NOGE

BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA PODIGLI PREPUNU NOVOSADSKU SINAGOGU NA NOGE

Koncert Barcelona Gipsy Balkan Orchestra održan je 14. maja u prepunoj novosadskoj Sinagogi. Pred početak koncerta se tražila karta više, iako su one bile rasprodate nekoliko nedelja pred početak događaja

Članovi orkestra:

Sandra Sangiao, voksl

Dani Carbonell, klarinet – Pere Nolasc Turu, violina

Mattia Schirosa, harmonika – Julien Chanal, gitara

Ivan Kovačević, kontrabas – Stelios Togias, perkusije

Prvi taktovi i izlazak orkestra na binu propraćeni su brojnim ovacijama i tapšanjem koji nisu jenjavali sve do kraja koncerta.

Osećaj neverovatne emocije i energije Barcelona gipsy balkan orchestra mogao se osetiti već nakon pesme –Makedonsko devojče kojom je i započet koncert.  Jedinstven i savremen zvuk ovog orkestra dolazi iz posvećenog i strastvenog proučavanja melodija, sazvučja i karaktera romske, klezmer, balkanske i mediteranske muzike.

Magija neverovatnog spoja instrumenata, ritma i glasa na čelu sa fascinantnom pevačicom Sandrom, vodila je posetioce pesmama preko Makedonije, Katalonije, Grčke, Bosne i Hercegovine…što je dovelo do toga da je u jednom trenutku čitava Sinagoga stala na noge i vraćala orkestar na bis.

Koncert je završen pesmom –Od Ebra do Dunava, po kojoj  najnoviji album i nosi naziv. Potom je druženje nastavljeno uz potpisivanje diskova, razgovorom i fotografisanjem  sa posetiocima uz više nego prijatnu atmosferu.

Tekst: Tamara Jovanović

Foto: TV Ars Medija

Izvor: TV Ars Medija

Ostavite odgovor

Top