BARCELONA GIPSY BALКAN ORCHESTRA ПОДИГЛИ ПРЕПУНУ НОВОСАДСКУ СИНАГОГУ НА НОГЕ

Концерт Barcelona Gipsy Balkan Orchestra одржан је 14. маја у препуној новосадској Синагоги. Пред почетак концерта се тражила карта више, иако су оне биле распродате неколико недеља пред почетак догађаја

Чланови оркестра:

Sandra Sangiao, воксл

Dani Carbonell, кларинет – Pere Nolasc Turu, виолина

Mattia Schirosa, хармоника – Julien Chanal, гитара

Иван Ковачевић, контрабас – Stelios Togias, перкусије

Први тактови и излазак оркестра на бину пропраћени су бројним овацијама и тапшањем који нису јењавали све до краја концерта.

Осећај невероватне емоције и енергије Barcelona gipsy balkan orchestra могао се осетити већ након песме –Македонско девојче којом је и започет концерт.  Јединствен и савремен звук овог оркестра долази из посвећеног и страственог проучавања мелодија, сазвучја и карактера ромске, клезмер, балканске и медитеранске музике.

Магија невероватног споја инструмената, ритма и гласа на челу са фасцинантном певачицом Сандром, водила је посетиоце песмама преко Македоније, Каталоније, Грчке, Босне и Херцеговине…што је довело до тога да је у једном тренутку читава Синагога стала на ноге и враћала оркестар на бис.

Концерт је завршен песмом –Од Ебра до Дунава, по којој  најновији албум и носи назив. Потом је дружење настављено уз потписивање дискова, разговором и фотографисањем  са посетиоцима уз више него пријатну атмосферу.

Текст: Тамара Јовановић

Фото: ТВ Арс Медија

Извор: ТВ Арс Медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *