ЗВОНКО МАРКОВИЋ ПРОСЛАВЉА ДВАДЕСЕТ ГОДИНА УСПЕШНЕ КАРИЈЕРЕ НА SERBIA FASHION WEEKU

Двадесетогодишњицу успешне каријере, прослављени српски дизајнер, Звонко Марковић, прославиће на јубиларном Serbia Fashion Weeku. Поред тога што модне сладокусце очекују спектакл на 5 локација и нека од највећих имена светске модне сцене, специјална ревија Звонка Марковића 28. априла у 21 час биће права посластица за посетиоце Српске недеље моде.

Захваљујући уговору који је Serbia Fashion Week потписао са платформом Art Heart Fashion- УСА, дизајнери Serbia Fashion Week-а били су присутни током четири издања на званичном календару New York Fashion Week-a. Како се уговор односи на најпрестижније Недеље моде у Америци – у Њујорку, Лос Анђелесу, Мајамију и Вашингтон ДЦ-у, неки од наших дизајнера већ су постали познати светској модној елити те су представили Србију у најлепшем светлу.

Велики успех у Америци постигао је управо један од најистакнутијих српских дизајнера, Звонко Марковић. Његов таленат препознат је и од стране најутицајнијих Недеља моде света, те је до сада, посредством Serbia Fashion Weekа учествовао на Недељи високе моде у Паризу, New York Fashion Weeku и у Санкт Петерсбургу, а по позиву Алта Мода Рома, Звонко ће представити своју колекцију и у Риму. Звонко Марковић носилац је и престижне награде “Talents du luxe et de la création”, коју му је доделио жири од тринаест чланова, светски признатих стручњака из области дизајна и луксуза. Оно што је било пресудно за ову важну награду јесте Звонков рад на материјалима од коже и чипке по којима је препознатљив широм света.

Уговор који је Serbia Fashion Week потписао са једном од најпрестижнијих PR и SHOWROOM платформи у Лос Анђелесу – GLOBAL DIFFUSION INC, FASHION FORWARDS DBA, пружио је Звонку Марковићу прилику да буде присутан са својом колекцијом у овом граду. Након што је једну од његових креација обукла Кајли Џенер, прошле године, то исто је учинила и популарна Аshanti, светски позната певачица, играчица и глумица.

Два важна јубилеја, десето издање Српске недеље моде и двадесет година успешне каријере Звонка Марковића, разлози су његовог повратка из Америке у Србију, а поводом овог догађаја, Звонко је изјавио:

„1998. године имао сам прву ревију под јавним небом Србије. Драго ми је што јубилеј славим заједно са Serbia Fashion Weekom и то баш на овој Недељи моде. Колекција коју ћу премијерно представити је бајка. Она представља љубавну причу воденог љиљана који се заљубио у одсјај месеца на води. Ово је прича која преноси симболику љиљана у ноћи и играња са одсјајима воде на месечини. Колекција садржи два блока. Први је посвећен ноћи док је други посвећен дану, те су и боје прилагођене томе. У част јубилеја мог рада, премијерно представљам колекцију на Serbia Fashion Weeku и надам се да ће бити приказана широм света.“

Јубиларно, десето издање Serbia Fashion Weeka биће одржано од 24. до 29. априла. Тим Serbia Fashion Weeka припрема велика изненађења поводом овог јубилеја, које ће бити одржано на пет локација у Новом Саду које ће моду представити на несвакидашњи начин. Спектакуларно отварање Serbia Fashion Weekа биће одржано у Дунавском парку, алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти – у СКЦ Фабрици, изложба у Галерији Матице српске, ревијални део у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, док ће затварање бити одржано у Српском народном позоришту.

Отварање Serbia Fashion Weekа представиће праву уметничку бајку. Уз учешће 150 манекена обучених у моделе дизајнера који стижу из 30 различитих земаља света међу којима ће бити најзначајнији светски, регионални и домаћи модни креатори, Serbia Fashion Week ће поклонити Новосађанима и свим модним сладокусцима из региона и Европе вече за памћење. Дунавски парк који ће бити отворен за све посетиоце биће претворен у једну од највећих модних писти Европе а специјални ефекти и сценографија, уз пратњу оркестра и солиста опере Српског народног позоришта учиниће га чаробним. Синергија моде и различитих уметности биће приказана током несвакидашње изложбе у Галерији Матице српске, а затварање Serbia Fashion Weeka биће одржано у Српском народном позоришту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *