ЗЛАТНО ОДЛИКОВАЊЕ ЗА ЗАСЛУГЕ У РЕПУБЛИЦИ АУСТРИЈИ ДОДЕЉЕНО ДР ТИЈАНИ ПАЛКОВЉЕВИЋ БУГАРСКИ

У резиденцији Амбасаде Републике Аустрије у Београду у четвртак, 23. новембра додељено је почасно одликовање за заслуге у Републици Аустрији. На свечаном пријему, у присуству одабраних званица, сарадника и пријатеља, Његова екселенција господин Кристијан Ебнер, амбасадор Републике Аустрије у Србији, уручио је златно одликовање за заслуге Републике Аустрије др Тијани Палковљевић Бугарски. Призање је додељено управници Галерије Матице српске за дугогодишњи посвећени рад на успостављању и унапређењу српско-аустријских културних веза.

Златно одликовање за заслуге је једно од највиших државних признања Републике Аустрије. Ово одликовање додељује се од 1934. године у част знаменитим људима из Аустрије и иностранства који су остварили заслужни допринос држави.

Галерија Матице српске је изузетно поносна на дугогодишњу сарадњу са Републиком Аустријом, Амбасадом Републике Аустрије и Аустријским културним форумом захваљујући којој су се развила велика пријатељства између ГМС и бројних аустријских музеја. У оквиру ове сарадње реализовани су многобројни заједнички програми, едукативне и конзерваторске радионице, али и изложбе попут Живот – Сан – Смрт. Европски оквири српског симболизма и Паја Јовановић и Густав Климт. Једна епоха, два уметника, три музеја са бечким Уметничко-историјским музејем и Галеријом Белведере.

Извор: Галерија Матице српске 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *